46363
13:31 14.122017

У Закарпатській ОДА вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Життя 2253

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

12-13

Відзначають його щорічно в день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. На Закарпатті нині проживають понад 4 тисячі краян, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звертаючись до ліквідаторів, які майже 30 років тому працювали біля реактора, Петро Грицик заступник голови Закарпатської облради наголосив на неоціненному подвигу кожного з них.

«Смерть за чиюсь помилку заради спасіння інших — вартує нашої вдячності та доземного поклону. Ми пам’ятаємо і знаємо, а саме головне те, що ми робимо все можливе, аби допомогти кожному з наших героїв. Дякую Вам не тільки від себе, а і від усього покоління. Ваш подвиг вартує нашої вдячності та доземного поклону», — заявив Петро Грицик.

За виявлену мужність, самовідданість та високий професіоналізм під час ліквідації наслідків аварії в Чорнобилі, активну громадянську позицію і з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до розпорядження голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля усіх ліквідаторів нагородив відзнаками Олександр Петік — заступник голови ОДА — а померлих ліквідаторів вшанували хвилиною мовчання. У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, що увійшла в число найбільших катастроф техногенного характеру в історії людства, брали участь люди найрізноманітніших спеціальностей – пожежники, військовослужбовці, енергетики-атомники, інженери-конструктори, будівельники, прості робітники і колгоспники, в екстреному порядку мобілізовані радянським керівництвом на усунення наслідків аварії. Цим людям (їх, за найскромнішими підрахунками, було не менш 90 тисяч чоловік) довелося гасити пожежу після вибуху.

12-2-6

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах