46147
14:30 11.122017

В Ужгороді відбулася перша модна подія зими

Життя 4901

У суботу, 9 грудня, в Ужгороді відбувся показ колекції дизайнера Тюнде Грівнак під назвою «Скарби минулого, чудеса майбутнього». Цього вечора всі жінки мали змогу відчути себе світськими дамами й поринути у світ моди та краси.

DSC_0908 копия

Організатором модного показу виступив Закарпатський народний інститут під патронатом Ласла Кевера, спікера угорського парламенту. У готелі «Old Continent», де проходило чарівне дійство, зібралося чимало представників угорських громадських організацій, дипломатичних установ та духовенства. Серед присутніх можна було побачити Ілдику Орос, ректора Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці ІІ, Лівію Балог, голову осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, заступника президента Закарпатського народного інституту, Йожефа Бугайла, Генерального консула Угорщини в м. Ужгороді.

Відкривала модний показ Елеонора Молнар, президент Закарпатського народного інституту. Вона зауважила, що їхній заклад займається популяризацією так званих «гунгарікумів» – унікальних аутентичних речей, які є символами Угорщини та створюють загальне уявлення про країну.

«Ми вирішили провести вечір угорської моди на Закарпатті, адже такого тут ще не було. До колекції дизайнера Тюнде Грівнак входять речі, оздоблені найкращими вишивками в традиційному угорському етнічному стилі, але водночас поєднані із сучасними модними віяннями. Зазвичай подібний одяг зустрічається лише у вітринах музеїв, але я вважаю, що для молоді важливо побачити сучасний варіант такого традиційного вбрання. Представлені моделі можна одягати як у повсякденному житті, так і на особливі урочисті події, адже в колекції є лінія чудових вечірніх суконь», – наголосила Елеонора Молнар.

Лівія Балог, у свою чергу, зауважила, що культурний захід відбувся в рамках святкування 500-ї річниці Реформації та є вкрай важливим для підтримання й передачі традицій.

«Це не просто світська подія, це неординарний та незвичний для закарпатців захід. Цим показом ми прагнули об’єднати жінок краю, які відіграють важливу роль у житті угорської нацменшини. Це керівники, лікарі, вчителі, журналісти, працівниці консульства, підприємці», – розповіла Лівія Балог.

Пані Лівія наголосила, що такі заходи планують проводити і в майбутньому, адже вони цікаві та дають можливість поспілкуватися в давно забутій атмосфері світських салонів.

Розважав гостей заходу незвичайними танцювальними номерами гурт «Fricska», який навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах