46013
10:03 8.122017

В Ужгороді оновили амбулаторію сімейної медицини

Життя 7677

У сімейній амбулаторії, яка знаходиться у Новому, «спальному», мікрорайоні Ужгорода, відкрили ще одне крило для прийому хворих.

IMG_1103

Тепер тут буде знаходитися гінекологічний та лікарський кабінети, а також тренінговий центр, де навчатимуться лікарі з усієї області.

Історія сімейної амбулаторії починається з 2000 року. Саме тоді стару непрацюючу аптеку перетворили у медзаклад. А вже у 2013 році тут зробили капітальний ремонт, додали педіатрів та сімейних лікарів.

З того часу сімейна амбулаторія обслуговує майже 18 тис. пацієнтів. І це не тільки жителі Нового району, бо в рамках на медичної реформи, яка активно впроваджується, місце прописки тепер немає жодного значення.

Тож пацієнтами сімейної амбулаторії тепер стали жителі Ужгорода та району.

IMG_1097

Оскільки під сімейну амбулаторію було задіяне не усе приміщення колишньою аптеки і праве крило фактично пустувало, міськрадою було прийняте рішення зробити там ремонт. Розпочали його цьогоріч.

Загальна вартість робіт – близько мільйона гривень. Ремонт даху, фасаду та комунікацій зроблені за рахунок міського бюджету, інше фінансувала область та благодійники.

«На базі нашої амбулаторії знаходиться також кафедра сімейної медицини. Тож конференц-зал, де проводитимуться тренінги та семінари для лікарів та медсестер – це дуже доречно, – коментує сімейний лікар амбулаторії Надія Тупиця. – Також після ремонту тут буде знаходитися гінекологічний кабінет, де прийматиме спеціаліст цієї ланки медицини. Наразі послуги сімейної амбулаторії досить широкі: тут можна здати аналізи крові, зробити УЗД чи кардіограму, працює інгаляторій».

Після оновлення в сімейній амбулаторії працюватиме 12 лікарів та одна завідуюча. Пацієнтів тут обслуговують будь-якого віку, включаючи немовлят, осіб похилого і старечого віку.

Христина БІКЛЯН

IMG_1100 IMG_1105 IMG_1090 IMG_1093 IMG_1095

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах