45983
14:04 7.122017

У Закарпатському центрі мікрохірургії ока проводять надсучасні операції

Життя 14296

Медицина в наш час не стоїть на місці, а з року в рік стрімкими темпами рухається вперед. Яскравим прикладом цього є Закарпатський центр мікрохірургії ока, який цьогоріч відкрили в місті над Ужем.

imgpsh_fullsize

Вероніка Рего, лікар-офтальмолог медзакладу, розповідає: «У нас є всі сучасні можливості діагностики та лікування захворювань органа зору. До прикладу, оптичний біометр розрахує оптичні показники ока. На основі цих даних потім можна визначити оптичну силу кришталика, який імплантується під час операції з приводу катаракти».

Зокрема фахівці медичного центру можуть дослідити за допомогою кератотопографії будову рогівки, що теж має велике значення при деяких захворюваннях рогівки, наприклад кератоконусі.

«Ми використовуємо також метод обстеження ока комп’ютерним томографом. Таким чином визначається мікроскопічна структура сітківки, що допомагає діагностувати більшість її захворювань, зокрема макулярні розриви, діабетичні ретинопатії, різні дегенеративні недуги та відшарування сітківки», – зазначає Вероніка Рего.

Крім того, згаданим методом можна діагностувати глаукому на початковому доклінічному етапі, коли вона ще проходить безсимптомно. Це захворювання дуже важливо виявити саме на ранньому етапі, оскільки воно призводить до незворотної сліпоти. Лікарі Закарпатського центру мікрохірургії ока зроблять всі види обстежень для з’ясування й підтвердження діагнозу.

«На основі всіх цих діагностичних методів у нас консультують та здійснюють оперативні втручання провідні хірурги України і навіть закордонні спеціалісти. Також проводяться вітреоретинальні операції, які застосовують уперше на Закарпатті. Це хірургічне втручання при відшаруванні та розриві сітківки. Раніше задля такого лікування потрібно було їхати в Одесу чи Київ, а після відкриття нашого закладу (17 березня 2017 року) можна зробити цю операцію в нас», – наголошує лікар-офтальмолог.

Найчастіше закарпатці звертаються до фахівців Центру, щоб вилікувати катаракту, адже вона призводить до пониження зору. Однак пані Вероніка зауважує, що наші краяни зазвичай приходять за медичною допомогою досить пізно, коли хвороба вже є запущеною та зрілою. Разом з тим у сучасній медицині не потрібно чекати дозрівання катаракти, як колись, а навпаки, оперувати на ранньому етапі. Це дозволяє мінімізувати відсоток післяопераційних ускладнень, і відповідно сам процес оперативного втручання проходить набагато легше. Важливим є й те, що цю надсучасну операцію в клініці проводить професор з Києва.

Ультразвуковий метод оперативного лікування катаракти зовсім безболісний, безшовний та швидкий. Операція триває близько 15 хвилин без загального наркозу, під місцевою анестезією. Після цього хворий знаходиться під наглядом тільки годину, а потім спокійно йде додому.

Крім того, багато хворих звертаються з ускладненнями від цукрового діабету, коли потрібно робити лазерне лікування сітківки. Провідні лікарі-офтальмологи Центру допоможуть вам позбутися всіх проблем із зором. За детальнішою інформацією звертайтеся за адресою: м. Ужгород, вул. Грибоєдова, 23 або за телефонами: +38 (067) 694 03 03, +38 (050) 694 03 03.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах