45360
11:31 26.112017

Ювілейний «Пап-джаз-фест» в Ужгороді присвятили пам’яті жертв Голодомору

Життя 4162

Реквіємом на вшанування пам’яті жертв Голодоморів та хвилиною мовчання розпочався сьогодні ювілейний, ХХ, фестиваль джазової музики «Пап-джаз-фест» в Ужгороді.

1

«Голодомор – трагедія, яку ми згадуватимемо все існування нашої держави. Джаз – це музика свободи, незалежності, музика, яка несла світу найкращі ідеї. Дві держави у світі забороняли джаз – гітлерівська Німеччина і сталінський СРСР. І тому, певно, доречно, щоб сьогодні на цій сцені звучала саме джазова музика. Та сама музика, яка так потрібна нам сьогодні, коли наші хлопці стоять на східних рубежах нашої держави і знову боронять нашу Вітчизну. Думаю, ці дві події недарма склалися в один день. І тому буде звучати музика джазу – академічна, аранжована в традиціях джазової музики. Програму спеціально для цієї події підготував прекрасний «Пап-джаз-квінтет». Це будуть різні твори, але всі вони говоритимуть про те, що наша держава стояла, стоїть і буде стояти”, – сказав на початку фестивалю ведучий, відомий музичний критик із Києва Петро Полтарєв.

За час існування фестивалю своє мистецтво в Ужгороді представляли такі відомі зарубіжні та вітчизняні музиканти, як саксофоністи Пітер Кардареллі та Монті Вотерс, трубач Макл “Патчес” Стюарт, гітарист Марк Вітфілд (США), саксофоніст Едвард Намисловський (Польща), ударник Додо Шошока (Словаччина), гітаристи Тибі Ботош та Олі Керекеш (Угорщина), легенди радянського джазу Євген Дергунов, Валерій Колесников, В’ячеслав Полянський, Володимир Соляник (Україна) та багато інших, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба мерії.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах