44855
14:31 20.112017

У головному театрі Закарпаття представили «Крок від любові»

Життя 2157

Дві години запальних танців, бурхливих емоцій, несподіваних сюжетних ліній і врешті – смерть… Драма на одну дію «Крок від любові» поєднала любов і ненависть, жагу і відчай та сповна відтворила ромську пристрасть на сцені. Прем’єра вистави відбулася у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв 19 листопада і зібрала повен зал глядачів.

IMG_20171119_181856_article_image620x375

Сценічна версія відомої драми М. Старицького «Циганка Аза» належить заслуженому артисту України Василю Шершуну. 30- 40 % у виставі «Крок від любові» залишилося від оригінальної «Ази». Сам Василь Шершун зіграв у виставі роль Наума Лопуха – батька Галі (у прем’єрному показі – Катерини Щербанич), у яку, за сюжетом, закоханий Василь (у прем’єрному показі – Любомир Геляс). В іншому акторському складі Василь Шершун грає отамана Апраша. Циганку Азу у прем’єрному складі вистави зіграла Лариса Волковська. Найбільш драматичну героїню – Гордилю втілила заслужена артистка України Наталія Засухіна. Кульмінацією драми стало прокляття циган у її виконанні. Гумористичних мотивів додала роль Горпини Гарбузихи у виконанні народної артистки України Лариси Білак. У прем’єрному показі також виконали ролі такі актори: Апраш – лауреат премії ім. братів Шерегіїв – Анатолій Мацак, Глейтюк – заслужений артист України Ярослав Мелець, Феся – Наталія Фечо, Янко – Микола Словянін, Оксана – лауреат премії ім. братів Шерегіїв Світлана Мавріц, Опанас – Сергій Баранов.

У 1961 році «Циганка Аза» вже була у репертуарі закарпатського театру. За період показів сучасний головний режисер театру народний артист України Анатолій Філіпов зіграв роль Василя у ній 550 разів!

Вистава «Крок від любові» триває дві години без антракту, аби, за задумом, глядачі не втрачали пристрасті. Динамізму їй справді не бракує, фінал несподіваний, і з самого початку його важко передбачити. Ромські танці, музика, костюми сприяють відповідному настрою, а драматичні сцени прокляття і смерті не залишать глядача байдужим. Протягом усієї вистави акценти різко змінюються: головні герої ходять на межі кохання і ненависті, а закохані з любовного трикутника справді роблять свій крок від любові. До речі, назва драми навіяна крилатим висловом «Від любові до ненависті – один крок».

Вистава за драмою М. Старицького далеко не остання у цьому театральному сезоні. Наразі у будівлі облмуздрамтеатру тривають часткові ремонти. Замінюють три ряди крісел, тривають роботи у фойє другого поверху, планують відремонтувати санвузли.

До кінця року глядачам представлять ще дві прем’єри. Одну з них готує Михайло Фіщенко за п’єсою німецького драматурга. Традиційною новорічною прем’єрою стане «Білосніжка і семеро гномів», яку готує Василь Шершун, повідомляє prozak.info.
Чималі надії покладають на виставу «Круті віражі», із якою планують взяти участь у фестивалі камерних вистав, а також мають запрошення від одного з приватних театрів у Парижі, куди, цілком імовірно, також повезуть цю виставу.

Наталія Толочко

IMG_20171119_183920_reference IMG_20171119_195520_reference

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини