44754
08:20 20.112017

Закарпатські рятувальники, поліцейські та медики перевіряли водіїв, як ті пропускають оперативні автомобілі

Життя 3159

DSC_079116 листопада, в рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху в Україні, закарпатські рятувальники спільно з поліцейськими та медиками ініціювали проведення операції «Маячок».

До даного заходу охоче долучилися й представники засобів масової інформації.

Основною її метою було визначити як водії реагують на спецавтомобілі, обладнані проблисковими маячками та спеціальними звуковими сигналами, а також чи надають їм перевагу в дорожньому русі, повідомляє «Карпатському об’єктиву» У ДСНС України у Закарпатській області.

О 14:00 пожежні, швидкі та патрульні автомобілі вирушили по спеціально складеному маршруту, що проходив основними вулицями м. Ужгород. Далі автошляхом державного значення «Чоп-Київ» попрямували до м. Мукачева.

Під час слідування спецавтомобілів із увімкненими звуковими та світловими сигналами, переважна більшість водіїв поступалася дорогою, проте були і такі, котрі з певних причин не надали перевагу в русі спецавтомобілям. Патрульні поліцейські негайно реагували на такі виявлені факти та зупиняли відповідні транспортні засоби. З порушниками проводилася відповідна профілактична робота: цього разу їх усно попереджали про відповідальність за порушення правил дорожнього руху та наголошувалося, що при повторних порушеннях їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої чинними законодавчими актами.

І рятувальники, і поліцейські та медики переконані, що від культури поведінки водіїв, в окремих випадках, залежить оперативність надання тієї, чи іншої допомоги громадянам, котрі її потребують.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах