44641
17:55 15.112017

Ужгород запрошує на фестиваль молодого вина «Закарпатське божоле»

Життя 2220

Уже завтра, 16 листопада, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв на розі вулиць Корзо та Волошина традиційно відкриє першу бочку молодого закарпатського вина – це ритуал, з якого стартує «Закарпатське божоле». Початок театралізованого дійства – о 19 годині.

23517620_919042721591606_6977464686624866625_n

Фестиваль молодого вина триватиме 17-19 листопада у підвалах історико-культурного центру «Совине гніздо». Урочисте відкриття «Закарпатського божоле» – у суботу, 18 листопада. Цьогорічний фест в Ужгороді – ювілейний, уже десятий.

Нагадаємо, “Закарпатське божоле” в Ужгороді зазвичай збігається за часом зі святом молодого вина “Божоле” у Франції, традиція якого сягає XIX століття. Незмінний організатор ужгородського фесту – Спілка приватних виноградарів та виноробів Закарпаття, яку очолює Олександр Ковач, уже теж традиційно долучаються Ужгородська міська рада та комунальне підприємство “Уж-Фест”.

Вимоги до якості напоїв, які будуть представлені на фестивалі, як завжди, високі: виключно якісні молоді вина з європейських сортів винограду, а от із винограду сорту Ізабелла, будь-які вина з гібридів та плодово-ягідні представляти заборонено.

Як і торік, кожен відвідувач фестивалю зможе придбати спеціальний сувенірний бокал, до якого додаватиметься картка «народної дегустації». Цю картку можна вручити виноробу, вино якого найбільше сподобалося. Кращим виноробом свята стане той, хто збере найбільше карток «народної дегустації».

Також на фестивалі можна буде придбати продукцію закарпатських виробників сиру, мед та продукти бджільництва, солодощі.

На «Закарпатське божоле» запросили і представників профільних інститутів, зокрема Інституту виноградарства та виноробства імені Таїрова з Одеси, Академії аграрних наук, Асоціації сомельє. Пройде “круглий стіл” за участі науковців, де обговорять законопроект, який би мав спростити діяльність приватних виноробів, із Асоціацією сомельє планується проведення презентаційної дегустації тощо.

На території біля входу до підвалів «Совиного гнізда» проходитиме гастрономічний фестиваль, де можна буде спробувати страви закарпатської кухні. На сцені поруч протягом усіх трьох днів презентуватимуть розважальну програму. Хедлайнер свята – гурт “Рокаш”.

Вхід на «Закарпатське божоле» – безкоштовний.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах