43781
13:16 31.102017

На Закарпатті відкриють нове залізничне сполучення Рахів – Одеса – Рахів

Життя 3223

Задля підвищення туристичної привабливості Закарпаття необхідно відкрити нове залізничне сполучення Рахів – Одеса – Рахів

24235164

На розгляд депутатів облради вноситься проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності відкриття залізничного сполучення за напрямком Рахів–Одеса–Рахів».

Зважаючи на численні звернення громадськості, пропонується звернутися до публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» щодо необхідності відкриття сполучення за напрямком Рахів – Одеса – Рахів з метою забезпечення більш якісного надання послуг мешканцям та гостям Закарпатської області.

У документі зазначається, що «депутати Закарпатської обласної ради висловлюють вдячність ПАТ «Українська залізниця» за оперативне реагування в забезпеченні надання послуг мешканцям та гостям області при збільшенні пасажиропотоку у передсвяткові та святкові дні, суттєве збільшення поїздів у напрямку до м. Києва, відкриття залізничного сполучення між містами Київ та Рахів тощо.

Населені пункти Рахівщини мають надзвичайно потужний рекреаційний потенціал та унікальні для України природньо-кліматичні умови: на їх території зосереджена велика кількість готельно-туристичних комплексів, у тому числі гірськолижних, баз відпочинку, сільських садиб, послугами яких користуються тисячі туристів з усіх областей України та зарубіжжя. Разом із тим, моніторинг туристичних потоків до Закарпатської області, проведений у 2016 році у рамках дослідження управлінням туризму і курортів облдержадміністрації, засвідчив, що одеський напрямок для Закарпатської області є перспективним, оскільки одесити входять в трійку найчастіших гостей нашої області.

Відкриття залізничного сполучення Рахів – Одеса та його зворотного напрямку позитивно вплине на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури області, створить додаткові зручності для мешканців і туристів, дозволить суттєво розвантажити рух у напрямку столиці, оскільки туристи з півдня України приїздять в область в основному з пересадками в Києві.

Враховуючи соціально-економічний та туристичний аспект цієї проблеми, пропонуємо вирішити питання про відкриття нового залізничного сполучення за напрямком Рахів – Одеса – Рахів, що сприятиме підвищенню туристичної привабливості Закарпаття та поліпшенню економічної ситуації у гірській місцевості», йдеться в документі.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини