43738
15:12 30.102017

На Закарпатті відбудеться перша в Україні «Битва різьбярів»

Життя 3576

9–11 листопада в смт Великий Бичків, що на Рахівщині, відбудеться яскраве дійство – перший в Україні відкритий фестиваль-змагання «Битва різьбярів».

23023059_2025839970763168_63746807_o

У програмі заходу не тільки змагання професійних різьбярів, але й створення туристичної родзинки краю – Алеї різьби, а також майстер-класи з різьби по дереву, ярмарок, виставка та ще багато цікавих конкурсів і сюрпризів. Проводитимуть змагання на території Великобичківської школи-інтернату.

«Протягом двох днів різьбярі із Західної України: Закарпаття, Львівщини, Івано-Франківщини – будуть створювати єдину Алею різьби. Кожен майстер матиме своє дерево, у якому зможе увіковічити свій талант. 9 листопада відбудуться офіційне відкриття заходу, змагання, а відтак нагородження і концертна програма. Наразі вже встигло зареєструватися близько 20 учасників», – розповів депутат Рахівської районної ради Юрій Сас.

За словами директора Великобичківської школи-інтернату Лілії Ільчук, ідея проведення «Битви різьбярів» зародилася саме тоді, коли постало питання щодо спилювання алеї старих дерев на території навчального закладу.

Так вирішили поєднати приємне з корисним.

«Сподіваємося, такий захід матиме для дітей великий стимул у реалізації себе в житті. Він покаже, що нам потрібні не тільки юристи та економісти, але й творчі люди, які вміють вдихати у мертві дерева живу душу, – різьбярі. Якщо захід буде позитивним, то він отримає продовження в наступні роки», – зазначила пані Ліля.

Великий Бичків – це справжній центр різьбярства. Саме тут живуть і працюють знамениті на всю країну майстри з художньої обробки дерева.

«Мрії здійснюються, – ділиться учасник заходу, різьбяр Микола Глеба. –  Увіковічити свої роботи на першій у світі Алеї різьби – це дуже класно! Тим паче, що саме на таких заходах зустрічаєшся зі своїми однодумцями, обмінюєшся досвідом».

Як наголошують організатори фестивалю, його основна мета – відродження та популяризація різьбярства. Привернення уваги молоді, яка шаленими темпами від’їжджає на заробітки, до справи, котру можна розвивати й на цьому непогано заробляти. Натхненники заходу переконані, що Алея різьбярства, яка стане результатом фестивалю-змагання, неодмінно притягуватиме туристів на мальовничу Рахівщину.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах