43698
12:53 29.102017

Закарпатські пенсіонери отримають найменші пенсії

Життя 3398

Після нещодавно анонсованого підвищення пенсії стало відомо, що не всі пенсіонери в Україні зможуть відчути його на власному гаманці. Найнижчі пенсії отримають зокрема мешканці Західної України, а саме: Закарпаття, Буковина та Тернопільська область.

385043444

В нашій державі проживає близько 12 мільйонів людей похилого віку. Підвищену пенсію вже отримали понад 10 мільйонів. Тобто, можна підрахувати, що пенсійні виплати збільшилися на 30%. Якщо конвертувати відсотки у гривні, то це, приблизно, 550 гривень.

За словами Людмили Денісової, голови Комітету з питань соц.політики, найвищі пенсії отримали мешканці окупованих територій – Донеччина і Луганщина. Це понад 90% пенсіонерів, остання пенсія яких помітно зросла відносно попередньої. Серед них також і Чернівецька область (93% пенсіонерів від загальної кількості, що проживають в даному регіоні).

Отже, серед лідерів опинилися наступні області: Донецька, Луганська, Дніпровська. Відповідно, серед областей-аутсайдерів: Закарпатська, Тернопільська й Чернівецька. У цих регіонах пенсії зросли в середньому на 15%.

Народний депутат Л.Денісова також зазначила, що на підвищення пенсії, насамперед, впливають такі чинники, як: заробітна плата, яку раніше отримував пенсіонер і стаж роботи. Тут вже наштовхуємося на маленьку прикру несправедливість, оскільки виходить, що скільки б не працювала людина, та, якщо ви не займали посаду генерального прокурора, пенсія ваша залишатиме бажати кращого. Все ніби зрозуміло, та от шкода лишень, що депутатських та прокурорських крісел на всіх громадян України, на превеликий жаль, не вистачить.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
9 способів, як передати показники лічильника ПрАТ «Закарпаттяобленерго»
09:00
Всі новини