43307
19:18 22.102017

У гірському селі Іршавщини з’явився перший дитячий майданчик. ФОТО

Життя 5050

У селі Малий Раковець, що на Іршавщині, з’явився перший дитячий ігровий майданчик.

майданчик1

Знаходиться в урочищі «Млиновиця». Вчорашні чагарники перетворилися на цікавий об’єкт дитячого дозвілля. Тут є батут, на якому переповнені позитивними емоціями стрибають дітлахи, гойдалки, гірка, пісочниця. Дорослі та діти з цікавістю спостерігають за рибками, які плавають у штучній водоймі. Є також козеня, ягнятка, декоративні півень та курка. Відвідувачі підходять до тварин, годують їх фруктами, хлібом, гладять, що додає їм настрою.

майданчик5

майданчик6

Локація з’явилася завдяки місцевому жителю Михайлу Яцканичу. Він оплатив виготовлення основних елементів майданчика. Проводили благоустрій території та встановлювали конструкції троє малораківчан. За роботу платив їм Яцканич.

Кореспондент «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з благодійником. Але чоловік був небагатослівним.

– У житті треба зробити щось добре і залишити після себе. Я вирішив зробити майданчик, де би могли гратися діти з нашого сурдика, і не тільки. Прийти сюди може будь-хто і будь-звідки, з любого кінця села. Облаштування триває. Ще буде стінка, по якій лазитимуть дітлахи, – додав Михайло Петрович.

майданчик3

Він багато років працює у Чехії, має власну фірму.

– Це чудовий подарунок дітям, – каже пані Марія, мама двох дітей.

Село Малий Раковець – гірське. У 720 дворогосподарствах проживає 3200 чол. Більшість людей їздить на заробітки за кордон.

Тетяна Грицищук, фото автора

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах