43264
13:26 20.102017

Хустський церковний хор відзначив свій 25-річний ювілей подячною Літургією

Життя 13917

Вчора, 19 жовтня, церковний хор, що діє при греко-католицькому соборі Святого Вознесіння м.Хуст, відзначив свій 25-річний ювілей. З цієї нагоди в храмі відбулася подячна Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Ніл Лущак.

IMG_8353

“Хто співає на славу Божу, той двічі молиться. Ось уже 25 років свою духовну місію – прославу Бога у піснях – виконує цей чудовий церковний хор. Дякуємо Всевишньому за дар життя кожного із хористів, за те, що покликав їх до такої благородної справи, за 25 років служіння Богові, Церкві та людям за покликом серця. Нехай Господь і надалі благословляє працю, що тішить серця вірян не тільки цього приходу, але й всієї області на славу Божу”, – побажав учасникам хору владика Ніл.

І дійсно, цей унікальний церковний колектив із яскравим індивідуальним звучанням за чверть століття став не просто упізнаваним, але й затребуваним: хор часто запрошують прикрасити своїм духовним співом храмові свята не тільки громади Хустщини, його учасники – бажані гості в Мукачеві, Ужгороді, Виноградові, Тячівському та Іршавському районах. Кілька разів хор виїжджав і за межі області. З великим успіхом виступав з концертною програмою в Трускавці та Дрогобичі. У його репертуарі духовні твори на музику відомих композиторів-класиків М.Лисенка, А.Веделя, М.Березовського, Д.Бортнянського, М.Вербицького, М.Леонтовича тощо. Виконує колектив і чимало релігійних пісень, написаних отцями церкви, серед яких В.Стех, І.Дуцько, О.Кошицю та інші.

Незмінним регентом хору, який з самого початку поставив високу планку художньої майстерності колективу, є Іван Іванович Мішко. Разом із дружиною Людмилою Іванівною постійно розвивають та удосконалюють хоровий спів колективу, розуміючи, що саме через нього відбувається прослава Господа, поглиблення молитви і, разом з тим, донесення до парафіян безцінної спадщини – духовної пісні. Обоє наділені даром від Бога, терпінням і великою щирою любов`ю до того, чим займаються.

“Церковний хор є гордістю і окрасою собору Святого Вознесіння. Від імені парафіян хочу щиро подякувати керівникам та учасникам колективу, бо всі вони – талановиті люди-ентузіасти, які віддають свій талант для духовного укріплення прихожан у вірі”, – подякував настоятель храму о. Василь Зейкан.

На завершення Літургії приємним сюрпризом для хористів стало вручення відзнак Мукачівської греко-католицької єпархії. Так, чудовий сімейний тандем, талановиті керівники Іван та Людмила Мішко були нагороджені орденом св. рівноапостольних Кирила і Мефодія III ступеня, а учасниці хору Стефанія Боркелеш, Мар`яна Венгловська, Марина Андрійцьо, Ольга Штефуца та одна з найповажніших за віком парафіянок, 93-річна Ольга Пилип були відзначені архієрейськими подяками. Кожному з учасників хору владика Ніл особисто подарував пам`ятну книгу.

Богдана Клекнер, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах