43048
19:03 17.102017

Святкування 72-річчя УжНУ розпочали з «Дня відкритих дверей». ФОТО

Життя 3872

Ужгородський національний університет святкує своє 72-річчя.

1

Заснований у 1945 році, УжНУ є alma mater для багатьох поколінь студентів, які після завершення навчання успішно працюють в Україні та за кордоном. Провідний виш краю налічує 20 факультетів та об’єднує понад 14 тисяч студентів.

Офіційну частину святкування розпочали із «Дня відкритих дверей». В актовий зал УжНУ запросили увесь професорсько-викладацький склад навчального закладу, студентів, представників влади міста.

Ну і найголовніше – майбутніх абітурієнтів. Вони мали нагоду поспілкуватися з керівництвом університету, викладачами, керівниками органів студентського самоврядування, представниками компаній-роботодавців, студентами. А також отримати інформацію про умови вступу до вишу у 2018 році, консультації щодо новацій вступної кампанії, більше дізнатися про факультети УжНУ, міжнародні освітні проекти і програми, дозвілля, підготовчі курси тощо.

З вітальним словом виступив ректор УжНУ Володимир Смоланка, який зазначив, що УжНУ належить до найбільш динамічних вишів України, займає провідні місця у рейтингах навчальних і наукових закладів і, водночас, є центром громадського життя, культури та спорту Закарпаття.

«УжНУ перестає бути регіональним вишем, стає Всеукраїнським, адже тут навчається близько 20% студентів з інших областей України і більше 700 іноземних студентів. На сьогодні наш заклад входить до 15-ти найбільших та 20-ти найкращих університетів України. УжНУ – це інтелектуальний згусток, тут формується майбутня еліта суспільства», – наголосив ректор.

У свою чергу проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король розповів, що нині УжНУ налічує 110 кафедр, Українсько-угорський навчальний інститут, природничо-гуманітарний коледж, 34 науково-дослідницькі інститути, центри, лабораторії, 6 спеціалізованих рад по захисту дисертацій.

До послуг викладачів та студентів — і потужна бібліотека, і комп’ютерні класи, і оновлений спорткомплекс із сучасним басейном та інші об’єкти й установи, у яких створено непогані умови для того, щоб упевнено рухатися вперед шляхом гармонійного розвитку. В університеті діють чотири унікальні музеї: археологічний, зоологічний, рукописів та стародруків, історії УжНУ. Важливо зазначити, що в УжНУ діє центр доуніверситетської підготовки.

Тож святкування вишу офіційно розпочалися. У рамках відзначення на студентів та викладачів чекає ще безліч цікавих заходів.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини