42752
13:41 14.102017

Урочистості до Дня захисника України пройшли сьогодні в Ужгороді. ФОТО

Життя 4025

14 жовтня, в день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, яку козаки вважали своєю заступницею і покровителькою, в Ужгороді відзначили День захисника України.

22459310_900686870093858_945012741780695055_o

Участь у святковому заході взяли Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА, Йосип Борто, перший заступник голови Закарпатської обласної ради та заступник голови ГО «ТУКЗ-КМКС», Богдан Андріїв, міський голова Ужгорода, представники владних структур області та духовенства.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до Вічного вогню на Пагорбі Слави та до могил загиблих в АТО Героїв, пам’ять захисників, що віддали своє життя, захищаючи Україну вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом.

Після цього колона із воїнів АТО, ветеранів війни, керівників області та Ужгорода, правоохоронних та силових структур, духовенства, дипломатів та всіх, хто прийшов ушанувати військових, вирушила із Пагорба Слави на площу Народну, де відбулися святкові виступи Закарпатського народного Заслуженого академічного хору та інших творчих колективів.

В той самий час посеред площі Народної розгорнулася виставка військової техніки та озброєння. Крім огляду спецавтомобілів поліції, рятувальників, машини спецзв’язку всі охочі мали змогу потримати у руках різноманітну зброю, приміряти спецодяг, посидіти у кабіні бронетранспортера.

Святкові заходи до Дня захисника України продовжилися у «Совиному гнізді» на спільному заході, організованому Рухом підтримки закарпатських військових та Закарпатським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді. Тут протягом трьох днів можна було побачити 300 моделей військової техніки часів 2-ї Світової війни.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах