42427
10:16 10.102017

Виноградівський «Хоспіс» планують перевести в оперативне управління департаменту охорони здоров’я

Життя 2726

Під час роботи восьмої сесії облради депутати традиційно у своїх запитах порушували питання, які тривожать людей на місцях.

до хоспісу заставка

Так, обласний обранець, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман у своєму депутатському запиті просив виділити кошти з обласного бюджету для фінансування капітального ремонту покрівлі будинку в смт Солотвино, що на вул.Європейській, 12, Тячівського району, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба облради.

Владіслав Поляк клопотав про вирішення проблемних питань з ефективного функціонування відділення паліативної допомоги «Хоспіс» Виноградівського геріатричного пансіонату.

«Я, як депутат облради, розуміючи актуальність паліативної медицини в нашому краї, бачу проблему в тому, що станом на 1 вересня 2017 року відділення паліативної допомоги «Хоспіс» Виноградівського геріатричного будинку знаходиться у сфері управління департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОДА, тобто функціонує не зовсім за призначенням», – наголосив депутат, додавши, що паліативна допомога згідно з визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) – це сучасний напрямок медичної допомоги, що застосовується щодо пацієнтів з важкими невиліковними хворобами. Знаходячись в управління соцзахисту населення, пацієнти відділення паліативної допомоги «Хоспіс» Виноградівського геріатричного будинку не отримують відповідного медикаментозного лікування, а саме: знеболювальні наркотичні препарати.

Тому Владіслав Поляк просить вжити заходів щодо переведення відділення паліативної допомоги «Хоспіс» в оперативне управління департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, аби сприяти в забезпечення ліцензії на придбання та використання препаратів для знеболення паліативних пацієнтів, тим самим допомогти родичам та обмежити страждання хворих нашого краю і сприяти функціонуванню «Хоспісу» за призначенням.

Запити були підтримані більшістю голосів та скеровані до обласної державної адміністрації для розгляду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах