41794
16:32 29.092017

У Перечині відзначили Всеукраїнський день бібліотек

Життя 5878

28 вересня у Перечинській центральній районній бібліотеці відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який в Україні відзначають 30 вересня. Були присутні завідуючі бібліотеками району, представники районної влади, письменники, громадськість міста, активні читачі. На адресу берегинь царства книг гості та запрошені сказали багато теплих слів, щирих побажань. Виступаючі були одностайної думки: бібліотекам бути, книжка переживе всіх, жодні новітні технології не зможуть замінити її.

День бібліотек4

Низці бібліотекарям вручили грамоти, подяки, подарунки від управління культури Закарпатської облдержадміністрації, Перечинської РДА та райради за сумлінну працю, збереження та примноження духовної спадщини, змістовну популяризацію книги, особистий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагороди святкування Всеукраїнського дня бібліотек.

Завідуюча відділу культури Перечинської РДА Марія Пекар похвалила перечинських бібліотекарів за самовіддану працю, активну участь у культурно-масових заходах району:

– Бібліотечна система Перечинщини є в четвірці кращих обласного рівня. Наші бібліотекарі попри свою основну роботу організовують і проводять ювілеї письменників, презентують книги, беруть активну участь у культурно-масових заходах районного та обласного рівнів, зокрема в різноманітних виставках, фестивалях. А також є активними учасниками колективів художньої самодіяльності. За всю роботу, яку проводите і в яку вкладаєте душу, талант, проявляєте креатин, щиро вам дякую.

Перший заступник голови Перечинської РДА Мар’яна Ладомиряк пообіцяла, що влада і надалі покращуватиме умови праці бібліотекарів, а книгозбірні осучаснюватиме та забезпечуватиме комп’ютерами, необхідними технічними засобами.

Директор Перечинської ЦРБ Марія Кость привітала колег з професійним святом і зачитала вітальний лист президента Української бібліотечної асоціації Ірини Шевченко.

Мали слово і місцеві майстри красного слова.

Поет Іван Козак наголосив, що «найбільше збагачує нашу духовність, продовжує життя – це мистецтво, література, книжка. Саме книжка формує у людини світогляд, той світогляд, який відповідає законам природи, суспільства і мислення».

Поет Юрій Шип дорогою з Ужгорода до Перечина написав вірш-присвяту районній книгозбірні «Світлиця, де Уж і Тур’я обнялися». Бібліотеку він порівняв з матір’ю, яка готує дитину до життя.

Письменник Василь Мулеса подарував 25 примірників своєї нової книги «Садинець», до якої увійшли вибрані твори. «Садинець» поповнить фонди бібліотек району.

Директор Районного будинку культури Тетяна Кречко подарувала присутнім музичну композицію.

У фойє РБК встановили книжкову інсталяцію бібліобар «Креатив», де можна було почитати різноманітну літературу про закарпатську кухню, зробити фото на пам’ять.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
Всі новини