41743
09:25 29.092017

Тячівська ЦРБ відсвяткувала 70 – річний ювілей

Життя 3596

P70928-12144330 вересня в Україні традиційно відзначають Всеукраїнський день бібліотек,незадовго до цього,а саме 28 вересня Тячівська районна книгозбірня урочисто відзначила 70-ліття з часу заснування. Це свято символізує глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини,освіти,науки,культури.

Привітати бібліотечний колектив з цієї нагоди прийшли представники районної та міської влади, відділу культури Тячівської РДА, колеги-бібліотекарі з усіх куточків Тячівщини, ветерани галузі, відвідувачі.

Передусім, директор ЦБС Інна Ключкей розповіла гостям про історію та здобутки книжкової скарбниці Тячівщини, ветеранів, які зробили внесок в її розвиток, успіхи нинішнього колективу.

Свою діяльність ЦРБ розпочала в 1947 її було створено на базі Тячівської окружної бібліотеки. На той період працювало всього три працівники.1981 року бібліотека була перейменована на Центральну районну бібліотеку.

На даний час до складу централізованої бібліотечної системи входять районна бібліотека для дорослих,центральна дитяча бібліотека, 46 бібліотек філій,в тому числі 3- бібліотеки входять до Вільховецької ОТГ.

До святкових промов приєдналась начальник архівного відділу Тячівської РДА Тамара Муха, яка, долучившись до акції «Подаруй бібліотеці книгу», презентувала книгозбірні твори закарпатського письменника Мирослава Дочинця.

Чимало бібліотечних працівників були відзначені Подяками РДА, районної та міської ради.

Не обійшлося й без приємних несподіванок. Бібліотеці було презентовано понад двісті примірників видань «Народний владика Іван Маргітич» та «Симон Петлюра і Українська революція 1917-1921 років». Ці книги хоча й різні за тематикою, та їх об’єднує те, що присвячені вони патріотам своєї батьківщини.

Інна Ключкей подякувала за цінний подарунок і пообіцяла, що книги будуть розподілені по всіх бібліотеках району.

Центральна районна бібліотека регулярно проводить обласні семінари,презентації книг,зустрічі з відомими людьми краю

Пісенні привітання з ювілеєм подарували бібліотеці юні читачі Юрій Зизень та Наталія Рішко.

Вероніка Мараморош

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах