41472
13:04 25.092017

Тячів відсвяткував 688-у річницю

Життя 6438

23-24 вересня Тячів відзначав 688-у річницю від першої письмової згадки про місто. У ці вихідні місто поринуло у святкову атмосферу та піднесений настрій.

DSCN2156

Цьогорічний День міста, без сумніву, особливий за кількістю важливих та довгоочікуваних подій у житті громади, числом делегацій, високопоставлених гостей, уваги з боку європейських інституцій

Відзначення Дня міста розпочалося 23 вересня з відкриття важливих соціальних об’єктів Тячівської об’єднаної громади – сучасного спорткомплексу по вулиці Вайди будівництво якого розпочалось ще у 2011 році та ЦНАПу (Центр надання адміністратвиних та комунальних послуг) Тячівської ОТГ по вул. Нересенській, участь у створенні якого взяли українські та шведські експерти. Центр надаватиме мешканцям громади широкий спектр адміністративних послуг, включно з оформленням паспортів громадян України та для виїзду за кордон.

В урочистостях з нагоди Дня міста взяли участь голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, керівники Тячівщини, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода, радник Президента України Валентин Зайчук,, перший секретар посольства Швеції в Україні, Програмний директор U-LEAD від Sida Камеран Худур, старший радник з питань децентралізації, відряджений Данією в делегацію ЄС Пітер Зехен Єнсен, консули генеральних консульств Угорщини в Ужгороді та Берегові, Заслужені тренери України, легендарний футболіст Леонід Буряк та головний тренер збірної України з греко-римської боротьби Артур Дзігасов, делегати міст-побратимів Бардієво (Словаччина), Негрешть-Оаш (Румунія), Нодькалло, Вац, Балмазуйварош (Угорщина), м.Яблунков (Чехія), м.Буча (Київська область) та інші. Щирі вітання громаді та гостям звучали від Тячівського міського голови Івана Ковача.

DSCN2192

До Дня міста на площі Поштовій пройшла виставка і продаж художніх виробів майстрів народної творчості. Серед експонатів були як давні, так і більш сучасні, вишиті бісером, рукотвори, виконані у різних техніках – гладдю, хрестиком, в’яззю.

Відтак відбулись зустріч з учасниками АТО, велопробіг, відкриття угорського національного свята врожаю «Сюреті-бал», традиційний парад вишиванок, вшанування наймолодших та найстарших мешканців міста, відкриття виставки закарпатських художників у галереї ім.Ш.Голлоші, конкурс «Міні-міс та юна міс Тячів-2017», виступи місцевих колективів та запрошених артистів. А ще – майстер-класи, атракціони для дітей та багато іншого.

Програма святкування, як ніколи була насичена та різноманітна. І навіть погодні примхи не стали на заваді святковим заходам.

Вероніка Мараморош

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах