41218
19:10 23.092017

В ужгородському замку відбувся концерт Закарпатського народного хору

Життя 4373

Яскраве театралізоване дійство з відтворенням давніх народних закарпатських осінніх традицій представив сьогодні в Ужгороді Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

112649

До дня міста музики колективу та артисти, які і співають, і танцюють, в етнопрограмі відобразили, як різні народи, котрі поруч віками живуть у нашому краї, збирають виноград, дівчата у великих бочках ногами чавлять його для вина, а згодом гуляють весілля з усіма його обрядами – вітаннями молодих, викраденням нареченої, першим танцем пари, шоровим танцем, “чіпчанням” хусткою, передаванням “шлаєра” в колі незаміжнім дівчатам та багатьма іншими.

До запальних танців долучилися і глядачі, зокрема й керівництво Ужгородської міської ради, міський голова Богдан Андріїв, його заступник Ігор Фартушок, численні гості з делегацій європейських міст-побратимів Ужгорода, які приїхали на святкування Дня народження нашого міста.

Усе відбувалося в затишному внутрішньому дворику Ужгородського замку, у справжньому, як на весіллях, велетенському “шаторі”. Глядачі шалено аплодували, адже виступали і такі корифеї, як народні артисти України Петро Матій, Клара Лабик, солістка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Мирослава Копинець, повідомляє chas-z.com.ua.

За чудову програму, збереження надбань народу, феєречну настроєву атмосферу щиро подякував від імені всіх присутніх міський голова Богдан Андріїв і вручив букет троянд керівнику колективу Наталії Петій-Потапчук.

Нагадаємо, два основні дні відзначення 1124-річниці Ужгорода ще попереду, програма різноманітна і дуже насичена, Заслужений академічний Закарпатський народний хор запрошує також до Горянської ротонди на духовний концерт у цю неділю, одразу після святкової Літургії.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах