39480
16:04 1.092017

1 вересня за парти Масарикової школи у Сваляві сіло 65 першокласників

Життя 11166

Репортажі про початок нового навчального року – топ-тема у рейтингу вересневих новин, і Свалява у цьому плані – не виняток.

dav

Тож про те, як День Знань відзначали у найстарішому навчальному  закладі курортно-мінерального регіону – ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

-Дорога шкільна родино! Нинішній навчальний рік для нашого освітнього закладу – особливий, адже у нього ступаємо не тільки із новими школярами, а й успішними досягненнями! Знаково, що за підсумками районного рейтингу успішності навчальних закладів минулого навчального року  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 повернула собі не тільки числову, а й історичну першість.  До цього результату розум, наполегливість, завзятість і старання доклали не тільки педагоги, а й учні та члени батьківського комітету, тому вітаючи присутніх зі святом пізнання та мудрості хочеться сказати всім «Спасибі!» Освітянам – за терплячість і непохитне бажання сіяти й викохувати у дитячих серцях зернинки розумного доброго й вічного, батькам – за те, що турботу про підростаюче покоління майбутньої державної еліти довіряйте саме працівникам школи ім. Т. Масарика. Будьте певні, ми й надалі докладатимемо вагомих зусиль, аби громадськість пишалася, як учнями, котрі вже давно опановують навчальний процес, так і тими дітлахами, які поріг школи переступили уперше.

Сонячних промінчиків, безхмарного неба й цікавих пригод вам на яскравому пізнавальному шляху. Зі святом вас! – і після натхненної промови очільника навчальної установи Івана Воробканича під бурхливі оплески публіки на урочисту шкільну лінійку запросили 65-ох першокласників, котрі порадували глядачів традиційною декламацією першовересневих віршів.  Малят до своєї дружньої родини щиро прийняли не тільки перші вчителі, а й решта 553 учнів, тож загалом науку у цих стінах опановуватимуть 618 хлопчиків та дівчаток.

Та не тільки чисельністю осіб, а й хорошими партнерськими зв’язками з  країною ближнього зарубіжжя, членом ЄС – Чеською Республікою та якістю викладання можуть похвалитися у Масариковій школі: вже не перший рік заклад бере участь у інвестиційному проекті транскордонної співпраці між краєм Височіна та Закарпаттям (ViZa), а керівництво успішно провадить поглиблене вивчення іноземних мов. Окрім  традиційно усталених у освітній програмі англійської (уроки якої тут читає волонтер Корпусу Миру, американець Метью ), німецької, та французької, також освоюють чеську, словацьку та угорську мови, готують призерів різного рівня предметних дисциплінарних конкурсів таолімпіад, тож, потенціал до першості у загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім Т. Г. Масарика таки є.

Втім «Карпатському об’єктиву» директор найстарішої «горожанки» зізнався – мріє про активний розвиток інвайроментальної співпраці і налагодженню теплих відносин не тільки з чехами, а й з іншими країнами ЄС, іноземний обмін практичним досвідом та облаштування «Класу угорської дружби».

Добрі бажання мусять бути втіленими, тож сподіваюся, що так воно й буде. У добру путь, шановні школярі!

Записала Наталка СОЛЬВА

dav

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах