39434
14:22 1.092017

День знань в ужгородській СЗОШ І-ІІІ ступенів №2

Життя 4921

У перший день осені, 1 вересня, в Україні традиційно відзначають День знань — свято для першокласників і початок нового навчального року для всіх інших школярів, вчителів, студентів і викладачів.

3

На святкову лінійку «Карпатський об’єктив» завітав в одну із найстаріших шкіл нашого міста – ужгородську спеціалізовану ЗОШ I-IIIст. №2 з поглибленим вивченням окремих предметів.

Школа збудована ще у далекому 1902 році. Наразі тут навчається 1037 дітей, а педагогічний колектив нараховує близько 100 осіб.

«На сьогоднішній день наша школа знаходиться у стані спеціалізованої. Такий статус вона отримала ще п’ять років тому. Утім цьогоріч вперше наші п’ятикласники навчатимуться у спеціалізованих класах з іноформатики, а також поглиблено вивчатимуть іноземні мови, – розповідає директор школи Ярослав Кирлик. – Щодо реконструкції будівлі школи, то у цьому році було зроблено дуже багато. Безпосередньо завдяки міському голові і коштам з міського бюджету. Біля 760 тис. грн було виділено і освоєно. Наразі ми змінюємо систему опалення, змінили систему водовідведення, а зараз працюємо над зміною покриття шкільного майданчика. В цьому році плануємо ще утеплити фасад школи. Це буде здійснено в основному за грантові кошти. Цікавою є наша співпраця з Угорщиною, Кішвардською школою №5. Угорську мову, як другу іноземну, ми вивчаємо вже третій рік. Угорщина, в рамках допомоги, повністю оснастила нам один клас. Тож розвиваємося і сподіваємося на подальшу співпрацю».

Керівник навчального закладу розповідає, що зараз директори шкіл перебувають в очікуванні Закону про освіту. А вже відтак стане відомо,

який статус отримає заклад. Бо відомо, що школи поділяться по рівням: першого, другого, або третього ступеня.

  • Який ми будемо мати статус – чи тільки другого, чи першого-другого – поки невідомо, ділиться Ярослав Кирлик. Чекаємо на сесію Верховної Ради і вже будемо знати, який закон приймуть. Але як би там не було, ми перебудуємося і будемо працювати на благо держави і дітей.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Всі новини