39431
12:04 1.092017

У лісгоспі на Свалявщині відкрито пункти реалізації дров

Життя 1883

Минулого року зима застала закарпатців дещо раніше, ніж зазвичай – в містах ще тиждень тому стартував опалювальний сезон, а жителі сіл почали включати індивідуальне опалення.

drova4

Власники твердопаливних котлів активно приступили до заготівлі дров або інших матеріалів для обігріву своїх осель. А ще затяжна зима дала поштовх до того, що люди почали закуповувати дрова ще від початку літа. Аби зменшити ажіотаж, й лісівники розпочали реалізацію дров для місцевих мешканців дещо раніше. І ще створили спеціально для виписки дров на опалювальний сезон пункти звернення громадян, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Кубометр дров паливних для населення у Свалявському лісовому господарстві в цьому році реалізується за ціною 492 грн. Йдеться про дорогі сорти – твердолистяні породи дерев, які мають найвищу теплотворну здатність.

– Всього дрова бувають трьох типів в залежності від їх теплотворної здатності. Перша, це так звана тверда група – дуб, береза, ясен, клен. Вони при спалюванні виділяють більше теплової енергії, – розповідають лісівники Свалявського держлісгоспу. – До другої групи належать хвойні дерева і вільха. Найменшу теплотворну здатність мають м’яколистяні породи, зокрема тополя. Однак ми стараємося заготовити одразу дрова завчасно заготовлені, першої групи. Реалізовують лісівники дрова населенню у вигляді колотих дров довжиною до 1 метра.

І спеціальго для населення у Свалявському держлісгоспі відкрили пункти, куди громадяни можуть звернутися по дрова. Вони розташовані за адресами:

с. Неліпино, вул. Шевченка, 23

с. Плоске, вул. Головна, 263

с. Поляна, вул. Духновича, 98

  1. Дусино, вул. Миру, 195

с. Березники, вул. Головна, 234

  1. Керецьки, вул. Замостянська, 193

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах