39427
11:58 1.092017

Традиційний фестиваль Берегівщини  цьогоріч пройде у Яноші

Життя 4801

Фестиваль BEREG FEST вперше за роки свого існування кардинально змінив місце дислокації. Рішенням керівництва Берегівської державної адміністрації цьогоріч всі події фестивалю відбуватимуться 30 вересня та 1 жовтня у селі Яноші, на стадіоні ім. Дьордя Борно.

1

Слід нагадати, що започатковано його у 1963 році у рамках святкування днів добросусідства між Українською РСР та Угорщиною, як фестиваль “Дружба без кордонів”. Протягом майже п’яти десятиліть фестиваль кілька разів змінював формат та місце проведення. У 2010 році у основу його формату було покладено принцип відкритої участі, головною ідеєю стало відродження давніх народних традицій краю. Разом з тим фестиваль отримав нову назву, символіку та оновлену програму, повідомляє Beregovo.Today.

Як повідомляють у Берегівській РДА наразі у селі Яноші, на стадіоні ім. Дьордя Борно, повним ходом йде підготовка до BEREG FEST 2017 (на фото). Зокрема триває очищення прилеглої території від чагарників, вирівнювання грунту для розміщення наметів тощо. Слідкує за цим особисто голова адміністрації Іштван Петрушка, який сам родом з цього села.

Однак чимало берегівчан не розуміють чому найстаріший фестиваль Закарпаття змінив “прописку”. І переймаються тим, що це стане для багатьох перепоною його відвідування.

– Чому має страждати багатотисячне Берегово, бо потрібно “пропіарити” Яноші (догадайтеся чому). Де логіка? Скажете, що потрібно це свято відзначати в районі – о’кей, то давайте по черзі. Може цього року у Свободі чи Квасові або в Гаті? – задають питання на офіційній сторінці фестивалю обурені жителі Берегова.

– Більшості людей це взагалі не подобається. Правильно тут писали, якщо проводиться у селі Яноші тоді треба перейменувати на Яношіфест, – пишуть інші.

– Не варто сперичатись щодо місця провдеення! Хіба це головне?! Головне що Берегівська районна державна адміністрація підтримує проведення Bereg Fest. Подібний захід, який вже багато років збирає велику кількість людей, лише додає плюсів і місту і району!, – відповідають натомість організатори фесту.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини