38554
13:23 18.082017

На Ужгородщині відбувся звітний концерт літнього танцювального табору

Життя 3822

З 14 по 17 серпня у селі Ратівці Ужгородського району проходив танцювальний табір для дітей молодшого шкільного віку. Традиційно організаторами заходу є осередок ТУКЗ-КМКС Ужгородського району та Ужгородська реформатська єпархія.

IMG_0726

Місцем проведення табору став молодіжний реформатський центр «Sion» – ця база відпочинку ідеально відповідає всім потребам дітей, з майданчиком та басейном.

В останній день перебування дітлахів в таборі проходить вечірній концерт, який відкривали: Лівія Балог, голова осередку ТУКЗ-КМКС Ужгородського району, Анетта Андрейчак-Товт, голова Паладь-Комарівського осередку ТУКЗ-КМКС, депутати Ужгородської районної ради та Атілла Балог, пастор Ужгородської реформатської єпархії.

Вже вдруге керівником табору обрали Анетту Андрейчак-Товт: «В нашому таборі дітки мають можливість відвідувати уроки як сучасного, так і народного танцю. Ми вважаємо, що популяризація народних танців є важливою, особливо для молодшого покоління, адже передача їм наших традицій та культури є невід’ємною частиною розвитку власного світогляду».

Пані Анетта наголошує, що це чудова можливість для дітей, тут вони можуть весело провести час зі своїми однолітками та відпочити після насиченого навчального року, а багато діток після табору взагалі серйозно захоплюються танцями.

На території табору є басейн, який дітлахи охоче відвідують. Один з днів перебування в таборі цілком присвячений народним танцям. Так, цього року відомий гурт «Шодро» протягом цілого дня навчав діток танцям і вони разом зробили чудовий номер, який теж був представлений на звітному концерті.

Цього року табір відвідало 36 діток віком від 8 до 13 років. Наразі, уряд Угорщини фінансує відпочинок закарпатських дітей як за кордоном, так і на території краю, тому вибір відпочинку у дітлахів був чималий.

IMG_0605

У свою чергу, Лівія Балог зауважила, що танцювальний табір започаткували ще чотири роки тому і відтоді він щоліта приймає у себе діток.

«Протягом часу, проведеного в нашому таборі крім танців, з дітками займалися різноманітними майстер-класами з бісероплетіння, орігамі та ліпки. За дітьми доглядали п’ять вихователів та хореограф, яка кожного дня з ними займалася. Важливість табору є в тому, що тут дітей знайомлять з традиціями та культурою угорського народу, а кожен день розпочинається з ранкової молитви. Саме в такій атмосфері діти краще пізнають один одного, свої корені та історію. Ще одним плюсом такого табору є вивчення угорської мови, адже тут були й україномовні дітлахи, які самостійно прагнуть її вивчити», – каже пан Лівія.

В коментарі «Карпатському об’єктиву» Атілла Балог зазначив, що він з радістю і цього року долучився до організації танцювального табору, адже це вже стало хорошою традицією. Тут діти мають змогу познайомитись з новими людьми та поспілкуватись на різноманітні теми. Зокрема, пастор розповів, що у молодіжному реформатському центрі «Sion» протягом літнього періоду щотижня проводили різнопланові табори, серед яких були мовні та наукові.

На вечірньому гала-концерті, діти показали чому ж вони навчились протягом часу проведеного в таборі – підготовлені танцювальні номери були чудовими, одразу було помітно, що діти отримують чимале задоволення від виступу.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах