38541
16:31 18.082017

На «Нобелівську» премію для вчителів претендують понад 2 тисячі педагогів

Життя 2408

В Україні заснували премію «Global Teacher Prize Ukraine», у рамках якої оберуть найкращого педагога держави. Номінанти представляють усі області країни, усі вікові категорії – від 20 до 70 років, усі дисципліни – від музики до фізики.

75748_0 — копия

«У сучасному світі дуже важливо використовувати всі шанси для розвитку й розкриття власних можливостей. Сподіваюся, багато вчителів візьмуть участь у цьому конкурсі й він стане поштовхом до ще більшого розвитку педагогічного потенціалу, дасть можливість кращим педагогам обмінятися досвідом та розширити власні горизонти», – зазначає міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Серед тих, хто вже подав заявку на участь, і 24-річна викладачка фізики, і 71-річний учитель літератури, є учасники із Самбора та Волновахи, є ті, хто впроваджує козацьку педагогіку, влаштовує онлайн-подорожі, поєднує фізику з музикою на одному уроці.

«Ми щасливі, що в Україні так багато талановитих учителів. Кожен з них є новатором. Ми закликаємо всіх вчителів подавати заявки. Використайте цей шанс, щоб поділитися своїми досягненнями зі світом», – говорить Зоя Литвин, організатор премії в Україні.

«Global Teacher Prize» – міжнародна премія, заснована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Національна премія «Global Teacher Prize Ukraine» присуджуватиметься вперше. Мета як міжнародного, так і національного конкурсу – знайти вчителів-новаторів, які йдуть у ногу з часом і впроваджують новітні практики. Переможець конкурсу в нашій країні отримає 100 000 гривень і разом з п’ятіркою фіналістів поїде на «Global Education and Skills Forum 2018» у Дубай, де назвуть ім’я кращого вчителя у світі. Топ-5 номінантів також отримають рік безкоштовного підвищення кваліфікації від ініціатора «Global Teacher Prize Ukraine» – громадської спілки «Освіторія».

20 кращих викладачів визначить оргкомітет української премії. Усі вони зберуться 15 вересня в Одесі, де після різноманітних воркшопів, креативних завдань і дискусій експертне журі обере п’ять фіналістів.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини