38064
21:07 11.082017

Канадський «Барвінок» на закарпатській сцені. ФОТО

Життя 5106

Неймовірний, майже тригодинний концерт, сповнений драйву, неймовірного позитиву, яскравих кольорів та українських мелодій подарував ужгородцям самодіяльний колектив «Барвінок» з околиці Торонто, що в Канаді.

0-02-04-2605d0f387847b8d45021397b7fca1fcf5d116b471e4747a5b281906d78ecc81_full

Школа українського танцю «Барвінок» ось уже на протязі 48-ти років діє при церкві Успіння Пресвятої Богородиці Божої Матері Марії в місті Міссіссага поблизу Торонто. За цей час школа зуміла привити любов до українського мистецтва багатьом поколінням української діаспори.  За період існування, понад 5000 вихованців перейшло через вивчення Українського танцю в даній школі.

Дружня діаспора українців з покоління в покоління передає культуру, в серці перевезену на чужину. Федір Даниляк, художній керівник та батько «Барвінку» розповів про успіхи своїх вихованців. Він також наголосив, що робить все для того, щоб закордонні українці ні на хвилину не забували про своє походження: «Вихованці танцювальної школи, а їх 430 осіб, із захопленням вивчають українські народні танці . Учасники віком від 6 до 32 років займаються один раз на тиждень. Ми вивчаємо не тільки українські танці, а й інших народів світу, не виняток латино-американські та сучасні па. Адже, вважаю, справжній українець має знати культури й інших народів». Програма, представлена перед глядачем 10 серпня в Закарпатському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв виконана шостим поколінням українців.

«Барвінок» під керівництвом Федора Даниляка відвідав Україну 6 разів, у Сполучених Штатах Америки показав свій талант понад 10 разів.

З концертами колектив відвідав такі країни Європи як Угорщина, Словенія (3 рази), Польща, Португалія, Німеччина, Словаччина, Австрія, Чехія (2 рази). Побували в Італії, Хорватії, Швейцарії та Франції.

Колектив щиро вітав й Олександр Петік, заступник голови області. «Неймовірно, що далеко від рідної землі, так опікуються, плекають та продовжують передавати наступним поколінням українські традиції», – сказав представник області.

Ілдика Молнар, заступник начальника управління культури облдержадміністрації також привітала запрошених гостей та висловила сподівання щодо подальших дружніх відносин між колективом та закарпатцями.

Неймовірна атмосфера панувала впродовж усього виступу гостей з Канади. Танцювальні замальовки, хореографічні композиції, танцювальні номери від Клари Балог та Павла Вірського запалювали ужгородців енергетикою, яскраво- колоритні костюми чарували око. Глядачі не скупилися на аплодисменти та вигуки «Браво!». Танцівники щиро посміхалися впродовж виконання всіх номерів.

Завершенням виступу «Барвінку» став український народний танець «Гопак», який виконували одночасно 24 пари. Зал упродовж цілого танцю плескав стоячи та по завершенню ще довго не відпускав колектив зі сцени.

Дякуємо «Барвінку»! Ви у Канаді – справжні українці!

Софія ПЕКАРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах