37423
10:46 31.072017

У берегівській Чомі відбувся перший міжнародний лечо-фест

Життя 2684

У берегівській Чомі відбувся перший міжнародний фестиваль лечо – традиційної страви, яку готують майже в кожній угорській родині. Мачолівський лечо – найсмачніший.

adc1212-dscf5515

У конкурсі на його приготування взяли участь сім команд – чотири місцеві й три – з Угорщини. На запрошення чомівчан радо відгукнулись представники з населених пунктів-побратимів, а саме: угорських сіл Кийтпо, Гейголом та Сийгей на чолі з їх мерами. Привертали увагу колоритністю вбрання член Угорського парламенту з команди Кийтпо Іштван Болдог з сім’єю та голова цього ж села Пийтер Пал Керестеш з донькою, пише ГК

“Ми не вперше на Берегівщині,- каже Іштван Болдог.- Приїхали ще в п’ятницю, а в суботу побували на Верецькому перевалі, відвідали Мукачівський замок, інші визначні місця краю. Вражає гостинність його мешканців, їх витримка в ці скрутні часи, коли на Сході країни триває війна. Зараз угорцем бути не просто не лише на Закарпатті, а й у Воєводині, Румунії, Словаччині, навіть в самій Угорщині, на яку з усіх боків тиснуть провідні європейські держави за її незалежну від ЄС політику. Тому потрібно об’єднуватись! Цій меті і слугують подібні фестивалі.”

Переможців фесту визначали члени журі на чолі з начальником відділу культури, молоді й туризму Берегівської РДА Ласло Галасом. Додамо, що до складу “арбітрів” входили по одному представнику з кожної команди. Голосували вони за номерами, отже, не знали, кому конкретно віддають перевагу.

Зрештою, найсмачнішим і оригінальним виявилось лечо “майстрів казанка” з сусідньої Мачоли, над яким “чаклували” працівники сільради та депутати районної ради з цього села. Друге і третє місця дістались гостям з Угорщини.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах