37219
20:11 26.072017

На Закарпатті відзначили найуспішніших випускників, які отримали 200 балів на ЗНО

Життя 8130

У середу, 26 липня, в Закарпатській ОДА привітали учнів краю, які за результатами ЗНО 2017 року показали найкращі результати – набрали 200 балів.

1

На урочисту церемонію нагородження талановиті випускники прийшли разом зі своїми батьками та вчителями. Вітали дітей очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова обласної ради Михайло Рівіс.

«Минулоріч Закарпаття мало тільки чотири учні-200-бальників. Цьогоріч їх у нас – чотирнадцять, – наголосила директор департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації Ганна Сопкова.  – Хочу зазначити, що в цьому році Український центр оцінювання якості освіти виставляв 200 балів тільки тим дітям у яких не було жодної помилки. Тому в Україні таких діток – 297. Найкращі позиції у Києві, де таких учнів – 79, відтак іде місто Львів, там 47 200-бальників. Утім у західному регіоні ми другі після Львівщини. Тому ми сьогодні радо вітаємо наших випускників. Камінна зала Закарпатської облдержадміністрації розквітла найкращими учнями нашої області 2017 року!».

Геннадій Москаль також привітав учнів із закінченням навчального процесу і початком нового етапу у житті. За словами очільника краю, найголовніше – це вступити в обрані випускниками виші й успішно їх закінчити.

«Я бажаю вам, щоб ви знайшли себе в цьому житті і стали достойними фахівцями в тій чи іншій галузі. Бо ваші успіхи – це не результат реформ, це підсумок вашої праці, роботи ваших батьків та вчителів», – зазначив губернатор.

Максимальну кількість балів набрали учні шести навчальних закладів області. Утім беззаперечним лідером серед них стала Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів, яка випустила цьогоріч вісьмох 200-бальників. Одним із них є Олександр Сабовчик, який набрав 200 балів одразу з двох предметів – хімії та біології. Притім учень не ходив до жодних репетиторів, його готували вчителі. Сашко мріє стати лікарем і відкрити приватну клініку. В подальшому хлопець планує навчатися на медичному факультеті УжНУ. Ще один не менш успішний випускник – Станіслав Томаш, який отримав 200 балів з математики. Окрім цього Станіслав вже незабаром летить до Тегерану на міжнародну олімпіаду з інформатики.

Також за найвищі результати зі ЗНО були нагороджені учні Мукачівського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня – гімназія», Хустської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, Воловецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Виноградівської гімназії та школи №8.

За словами самих випускників, окрім провідних вишів України, багато хто планує навчатися у кращих навчальних закладах Польщі, Австрії, Англії. Зокрема, випускниця Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Джесіка Німець обрала польський виш, а випускник цієї ж школи Максим Субота навчатиметься у Королівському коледжі в Лондоні. Діти радіють успішному завершенню навчання в школі і ставлять перед собою нові грандіозні цілі – стати лікарями, програмістами, математиками.

За сумлінне навчання та досягнення високих результатів у складанні зовнішнього незалежного оцінювання кожному із 200-бальників керівники краю вручили цінні подарунки – швейцарські годинники та ручки «Паркер».

 

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах