35424
10:24 27.062017

У мукачівському ПТРБ знайшли притулок біженці з 14 країн світу

Життя 3127

У Мукачеві в пункті тимчасового розміщення біженців у Закарпатській області відбулися заходи у рамках відзначення Всесвітнього дня біженців. Для маленьких мешканців закладу волонтери та соціальні працівники влаштували майстер-клас з малювання, були організовані інші дитячі забави. Керівництво Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області також відвідало заклад із подарунками для мешканців.

ПТРБ3

Начальник ГУДМС України в області Ігор Михайлишин зазначив: “Люди не від добра втекли зі своїх країн. Це їхній біль, і ми намагаємося захистити, надати підтримку таким людям в Україні. Головне завдання нашого управління — допомогти біженцям інтегруватися у наше суспільство ”.

Вихідець із Гвінеї Шейх потрапив до нашого краю, тікаючи від політичних переслідувань у себе на батьківщині. Наразі він перебуває у процедурі розгляду щодо отримання захисту в Україні. Молодій людині подобається наша країна, і він хотів би, щоб Україна стала його другою Батьківщиною. Під час святкувань 9 мешканців пункту урочисто отримали підтверджуючі документи про закінчення курсів із вивчення української мови, повідомила “Карпатському об’єктиву” Ольга Поштак, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області.

Як зазначив директор ПТРБ в області Юрій Марковський, наразі в пункті перебувають 59 шукачів притулку з чотирнадцяти країн світу, серед яких 17 дітей. На обліку міграційної служби Закарпаття перебуває 139 шукачів притулку, 57 з яких визнано конвенційними біженцями, а 82 отримали додатковий захист.

ПТРБ1 ПТРБ2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини