35328
11:34 26.062017

У Берегові відбулося вручення Посвідчень слухачам курсів про вивчення угорської мови

Життя 2459

У суботу, 24 червня, відбулося вручення посвідчень про закінчення курсів з угорської мови обсягом 120 годин, що були організовані Закарпатським угорським інститутом імені Ференца Ракоці ІІ та за підтримки уряду Угорщини.

image-0-02-04-956e041ace6a1264625de48f0c06ca8e3d43e9317cf16935301b0998e1770632-V

Під час годин, які спрямовувалися на отримання базових знань з граматики угорської мови, засвоєння лексики та розвиток зв’язного мовлення, для зацікавленого населення Закарпаття, а їх було понад 3,5 тисячі осіб, слухачів долучали до історії, культури та традицій угорського народу.

Загалом цей етап, який тривав від грудня по червень, вдалося завершити із знаннями різного рівня 2 тисячам 216 особам, які після написання контрольних, тестових робіт та усного іспиту й отримали Посвідчення про це. По області працювало 226 груп під керівництвом 117 викладачів.

Урочистості з нагоди вручення Посвідчень пройшли в атріумі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, що в Берегові. Зала, що вміщає 800 осіб, була вщент заповнена, а урочистості відбувалися у два тури для того, щоб всі бажаючі змогли у них взяти участь.

На урочистому врученні були присутні Іштван Грежо, уповноважений уряду Угорщини, народний депутат України, Василь Брензович, голова ТУКЗ-КМКС Генеральні консули Ужгорода – Йосип Бугойло та Берегова – Ендре Саліпскі.

В промові-зверненні до присутніх Іштван Грежо зазначив: «Приємно знати, що інша нація прагне вивчити мову сусіда й долучитися до її культурного життя. Допоки будуть бажаючі вчити угорську мову, угорський уряд забезпечуватиме фінансову підтримку для цього. І з великою радістю я дізнався про те, що понад 4 тисячі осіб виявили бажання вивчати угорську мову на курсах, які розпочнуться 1 липня. Та завжди сумно чути й читати про звинувачення на адресу Угорщини. Якої мети ми намагаємося досягти? Ми прагнемо тільки того, щоб кожен залишався тим, ким народився: українцем, русином, словаком, угорцем…Але мова завжди є додатковим мостом між взаєморозумінням».

Василь Брензович, який також виступив із урочистою промовою, у своєму зверненні сказав: «Вивчення угорської мови на Закарпатті є своєрідним зміцненням зв’язків, допомогою у кращому розумінні іншої, але такої близької культури. Саме зі знанням мови та пізнанням угорської культури з’являється можливість порозуміння».

Після вручення Посвідчень слідувала процедура фотографування та привітань один одного.

Нагадаємо нашим читачам, що офіційна онлайн-реєстрація на наступні курси по вивченню угорської мови завершилася 25 травня і всі, хто зареєструвався, буде особисто повідомлений про їх початок у телефонному режимі дзвінком від викладача групи.

Софія ПЕКАРОВИЧ, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах