35033
08:31 21.062017

ФМ хвилі Закарпаття залучать до цивільного захисту

Життя 3155

Нове обладнання для перехоплення сигналу радіостанцій на ФМ-хвилі задля оповіщення населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій закуплять цьогоріч на Закарпатті. Це дозволить швидко сповіщати про небезпеку широку аудиторію. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Віктор Буришин. За його словами, засоби оповіщення населення здебільшого розташовані в містах, донести сигнал про небезпеку в селах проблема, яку вирішить встановлення новітньої апаратури.

sos-710x434

  Загалом оновлювати систему цивільного захисту населення в області розпочали у 2015 році. Тоді стартувала робота із приведення найпростіших укриттів та споруд у готовність та формування їх загального переліку. Сьогодні до фонду захисних споруд цивільного захисту області включено понад півтисячі об’єктів, загалом укриттів визначено майже десять тисяч (здебільшого найпростіші), які здатні вмістити майже 500 тисяч людей. Водночас у районах та містах області продовжується робота з відновлення фонду захисних споруд цивільного захисту та їх інвентаризації, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ОДА.

Щодо евакуації, В.Буришин наголосив, в області створено майже дев’ять сотень евакуаційних органів – пункти прийому, розміщення тощо. Для евакуації людей передбачено майже тисяча транспортних засобів.

Наразі в області триває і накопичення регіонального матеріального резерву. «За останні 25 років в області кошти на ці цілі не виділялися. Перші «живі» гроші були виділені лише у 2015 році, тоді за півтора мільйона гривень був закладений матеріально-технічний резерв, з якого вже двічі  здійснювалася видача постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій», – повідомив начальник управління цивільного захисту. Цьогоріч в обласному бюджеті на матеріальний резерв передбачено два мільйона гривень. Накопичення резерву триває і в районах та містах області.  

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини