33182
14:08 25.052017

В Ужгороді стартувала «Книга-фест-2017»

Життя 2716

25 травня архітектурно-історичний комплекс «Совине гніздо» перетворився на справжній літературний простір. Тут офіційно стартувала виставка «Книга-фест-2017», яка проводиться в Ужгороді вже вшосте.

1

Насичена подієва частина, презентації, лекції, дискусії, виставки – не залишать нікого байдужим. Ну і звісно ж книги. На «Книга-фест-2017» представлена широка палітра різножанрової літератури.

На урочистому відкритті книжкового свята учасників та гостей вітали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, заступник голови-керівник апарату Закарпатської ОДА Олександр Петік, голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Густі.

Редактор Закарпатської обласної наукової бібліотеки ім. Федора Потушняка Іванка Когутич розповіла, що цьогорічний фестиваль пов’язаний із відзначенням ювілеїв відомих постатей закарпатського письменства, лауреатів Шевченківської премії – 95-річчям від дня народження Івана Чендея та 75-річчям з дня народження Петра Скунця. Тому «Книга фест» розпочався ще 18 травня з презентації збірника «Іван Чендей у колі сучасників», потім видання представили на Тячівщині – батьківщині письменника.

2

«На виставці представлені усі закарпатські видавництва, яких є десять. А також чотири видавництва із поза меж області з Києва, Рівного, Тернополя, Харкова, – розповідає Іванна. – Хедлайнерами літературного свята стали гості з Луцька – автор всеукраїнського бестселеру «Століття Якова» Володимир Лис і неодноразова переможниця «Коронації слова» Надія Гуменюк. Разом з ними також приїхав Дмитро Головенко видавець із Волині. Креативно до виставки підійшло видавництво «Ліра», яке цьогоріч не продавало книги, а організувало буккросинг. Тобто кожен бажаючий приносив свою книгу, а натомість брав читати друковану продукцію цього видавництва. Також вони організували презентаційний стіл Людмили Загоруйко та оголосили конкурс рукописів на краще краєзнавче видання».

Кожну годину протягом усього дня у «Совиному гнізді» триватимуть різноманітні презенетації. Тут відбудеться прем’єра нової поетичної збірки під назвою «Ти» письменниці з Івано-Франківська Світлани Бреславської, презентація журналу «Унікум», а також нової книги Андрія Любки «Саудаде».

3

Цікавим є те, що вперше під час фесту буде проходити лекція юриста, який розповість про авторське право і всі нюанси, які стосують укладанням угоди з видавництвами. Відбудеться також презентація ілюстрованої збірки оповідань і есеїв «Parasol» («Видавництво Старого Лева») в рамках однойменного соціального арт-проекту підтримки виїзних служб паліативної допомоги.

Крім поліграфічної продукції на фесті були представлені різні художні виставки. А цікавинкою заходу стала книжкова лотерея.

Тож завітайте на «Книга-фест-2017»! Бо саме там, можна придбати різні цікаві видання, які стануть гарними подарунками для друзів, і окрасою вашої власної книжкової шафи.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах