3309
11:43 28.042016

Закарпатські інваліди прийняли участь у масштабному міжнародному семінарі в Словаччині

Життя 1976

27 квітня 2016 року в Словаччині в місті Михайлівці відбувся масштабний міжнародний семінар осіб з обмеженими фізичними можливостями.

DSCF4347

Вперше в ньому активну участь прийняли інваліди з Закарпатської області. У семінарі крім українців прийняли участь особи з особливими потребами зі Словаччини та Угорщини. Обговорювали на семінарі проблеми інвалідів, діяльність громадських організацій інвалідів протягом останнього року. Відрадно, що українські учасники на цьому семінарі змогли похвалитись успіхами зі створення спортивно-реабілітаційного центру інвалідів в місті Ужгороді.

Як відомо нещодавно Ужгородська міська рада спільно з Закарпатською обласною радою виділили на будівництво вищезгаданого центру 2,5 млн. грн. Від України на семінарі активно виступали голова Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець та начальник Закарпатського обласного центру спорту інвалідів «Інваспорт» Андрій Чегіль.

Крім того, голова Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець домовився з присутніми представниками Кошицького університету про можливість безкоштовного навчання в ньому закарпатських інвалідів. Для них також передбачені програми часткового працевлаштування протягом їх навчання в університеті. Всі бажаючі особи з обмеженими фізичними можливостями можуть детальніше дізнатись про умови вступу до Кошицького університету на його офіційному сайті http://www.upjs.sk/.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах