32793
18:29 22.052017

Мукачівці святкували День народження свого улюбленого міста. ФОТО

Життя 2949

_MG_0491Міста схожі на жінок, у кожного є свій власний особливий запах. Джордж Мартін. «Танець з драконами»

Тихі вулички, рожевий цвіт пахучих сакур, які заманюють туристів звідусіль.. Можливо, саме ними пахне Мукачево. Можливо, саме цвіт дивовижного японського дерева, або ж справжня закарпатська кава приваблюють людей з інших куточків нашої Батьківщини? Чи, може, своїм терпким та харизматичним ароматом спокушає вино? Що змушує людей любити та не покидати місто, яке надійно закріпилося посеред молодих Карпатських гір?

У понеділок, 22 травня, Мукачево відсвяткувало свою 1121 річницю. Проте програма до цього Дня народження була розрахована не на один день, а на цілий тиждень.

Жителі міста над Латорицею мали змогу поринути у минуле та на власні очі побачити, яким було їхнє рідне місто ще за довго до їх власного Дня народження.

Так, 18 травня, у місті над Латорицею, в рамках програми святкувань до Дня міста, у замку «Паланок» відбулось урочисте відкриття виставки з фондів Мукачівського історичного музею «Мукачево в старих листівках», а також «День відкритих дверей у Замку».

Відбувся святковий концерт кращих творчих колективів та індивідуальних виконавців мистецьких закладів міста. У цей день можна було послухати народні пісні, взяти участь у майстер-класах з різьби по дереву та гончарства.

 У картинній галереї експонуються фотокартки на яких зображено старі вулиці Мукачева, центральна площа, історичні будівлі, мости, природа..

Окрім того, на листівках також зображений короткий опис, тож зі світлин можна більше поринути в історію міста над Латорицею.

Вже наступного дня на центральній площі відбулось урочисте відкриття Міжнародного дитячо-юнацького фестивалю народного мистецтва «Смарагдові витоки». До міста приїхало близько 500 неймовірно талановитих дітей з найвіддаленіших куточків України. Відтак, він 20 та 21 травня у парку «Перемога» проходила конкурсна програма фестивалю, тож кожен охочих міг насолодитися музикою, співами, танцями та гарно провести час зі своєю родиною.

Також 19 травня у рамках святкування річниці міста пройшов благодійний концерт «Мукачево май ліпшоє».

А ось 20 травня Мукачево перетворилося на спортивне місто, адже там проходив Кубок Європи зі Стронгмену і за звання найкращого змагалися силачі з України, Ірану, Чехії, Польщі та Словаччини.

Вже зранку у центрі почали зводили майданчик для проведення кубу, а жителі міста активно виставляли на свої сторінки у соц. мережі фотографії з володарем титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина світу» Василем Вірастюком, який був на змаганнях головним суддею.

Опісля у місті було організовано велозабіг до Всеукраїнського Велодня.

21 на площі Кирила і Мефодія Мукачівський драматичний театр незвично запросив поціновувачів театрального мистецтва на XVIII Міжнародний фестиваль етнічних театрів національних меншин України «Етно-Діа-Сфера». Там, учасників прикували незвичними ролями, дивною музикою, глибоким змістом та загадковими ролями.

А ось 22 травня святковим концертом в «Паланку» відзначали 1121 річницю міста.

Програма святкового концерту до Дня міста Мукачева в замку «Паланок» передбачала: танцювально-акробатичну композицію від команди чірлідінгу МДУ – “Bittersweet», струнний квартет під керівництвом Сергія Добоша, виступ в стилі брей-данс від Dance studio Creative, танцювальний номер з світловими ефектами від Хореографічної студії «ART-LINE». Виступ гурту “БEZ ОБМЕЖЕНЬ”.

Святкування завершилося вогняним шоу від Театр вогню «FIRE LIFE».

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах