31940
09:44 16.052017

В Україні знову подорожчала холодна вода

Життя 2156

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), збільшила тарифи на холодне водопостачання і водовідведення для споживачів.

Вода течет из крана, Киев, 10 июня 2016 г. Холодная вода для украинцев подорожает на 15% из-за роста тарифов на электроэнергию. Национальная комиссия, осуществляющая госрегулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, повысила тарифы на тепловую энергию и услуги центрального отопления на 75-90% с 1 июля 2016 года. Фото Гонтар Владимир / УНИАН

Вода течет из крана, Киев, 10 июня 2016 г. Холодная вода для украинцев подорожает на 15% из-за роста тарифов на электроэнергию. Национальная комиссия, осуществляющая госрегулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, повысила тарифы на тепловую энергию и услуги центрального отопления на 75-90% с 1 июля 2016 года. Фото Гонтар Владимир / УНИАН

Відповідні постанови НКРЕКУ № 551-552 від 26 квітня 2017 року були не опубліковані у виданні «Урядовий кур’єр» 11 травня.

Зокрема, тарифи для «Київводоканалу» на централізоване водопостачання становлять:

– споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – 2,17 гривні за кубометр (без ПДВ) ;.

– споживачам, які не є такими суб’єктами – 6,33 гривні за кубометр (без ПДВ).

На централізоване водовідведення: споживачам-суб’єктам – 2,12 гривні за кубометр (без ПДВ) ;.

– споживачам-несуб’ектам – 5,51 гривні за кубометр (без ПДВ).

При цьому тариф на послугу з централізованого постачання холодної води – 7,03 гривні за кубометр (без ПДВ), а тариф на послугу водовідведення – 6,13 гривні за кубометр (без ПДВ).

Для «Дніпроводоканалу» тарифи на централізоване водопостачання визначені:

– споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – 2,67 гривні за кубометр (без ПДВ) ;.

– споживачам, які не є такими суб’єктами – 6,23 гривні за кубометр (без ПДВ).

На централізоване водовідведення: споживачам-суб’єктам – 2,43 гривні за кубометр (без ПДВ) ;.

– споживачам-несуб’ектам – 4,25 гривні за кубометр (без ПДВ).

При цьому тариф на послугу з централізованого постачання холодної води – 6,59 гривні за кубометр (без ПДВ), а тариф на послугу водовідведення – 4,52 гривні за кубометр (без ПДВ).

Для «Львівводоканалу» тарифи на централізоване водопостачання встановлені:

– споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – 2,98 гривні за кубометр (без ПДВ) ;.

– споживачам, які не є такими суб’єктами – 6,42 гривні за кубометр (без ПДВ).

На централізоване водовідведення: споживачам-суб’єктам – 0,72 гривні за кубометр (без ПДВ) ;.

– споживачам-несуб’ектам – 3,42 гривні за кубометр (без ПДВ).

При цьому тариф на послугу з централізованого постачання холодної води – 7,39 гривні за кубометр (без ПДВ), а тариф на послугу водовідведення – 3,79 гривні за кубометр (без ПДВ).

Крім того, для «Рівнеоблводоканал» тариф на централізоване водопостачання встановлений на рівні 6,88 гривні за кубометр (без ПДВ).

На централізоване водовідведення:

– споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – 2,35 гривні за кубометр (без ПДВ) ;.

– споживачам, які не є такими суб’єктами – 5,62 гривні за кубометр (без ПДВ).

При цьому тариф на послугу з централізованого постачання холодної води – 7,30 гривні за кубометр (без ПДВ), а тариф на послугу водовідведення – 5,90 гривні за кубометр (без ПДВ).

Як повідомляє УНІАН, НКРЕКУ заявляла про намір підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення для водопостачальних компаній. Зазначалося, що коригування і підвищення тарифів були проведені в результаті індексації витрат на паливно-енергетичні ресурси, реагенти і послуги підкачки води.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах