27585
21:18 16.032017

ІІІ Виставка-конкурс «Світ писанки» шукає учасників

Життя 1760

unnamed6 квітня о 16.00 год. в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкриється ІІІ виставка-конкурс «Світ писанки», що у передвеликодні дні вже третій рік поспіль буде тішити наших краян та гостей міста. Її мета – популяризація та розвиток писанкарських традицій на Закарпатті, ознайомлення з різновидами розпису писанки, відтворення її автентичних зразків, звернення уваги і пошани до українських народних традицій та звичаїв.

До участі у виставці запрошуються  майстри, які працюють у традиційних писанкарських техніках (воскова, шкрябанка, мальованка й ін.). Один учасник може подати на виставку 10 та більше писанок.

За результатами виставки готуватиметься каталог-альбом, а найкращі експонати будуть нагороджені призами в трьох номінаціях «Традиційна писанка», «Авторська писанка», «Новаторське рішення».

Окрім того, роботами, що переможуть у конкурсі, автори зможуть поповнити фондові збірки Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту (за бажанням).

Для участі у виставці необхідно надіслати декілька фотографій з писанками  на електронну адресу музею (uzhgorodskansen@ukr.net) чи в повідомленнях соціальної мережі Facebook (сторінка Ужгородський скансен). Писанки на виставку приймаються до 3 квітня. Поспішайте долучитися до створення великоднього настрою у нашому місті!

 Закарпатський музей народної архітектури та побуту

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини