26561
17:25 27.022017

Угорщина забезпечить важкохворих на Закарпатті медпрепаратами для перитонеального діалізу

Життя 1333

41d33ddc2c9aeb8179e6Проблема закупівлі медпрепаратів для важкохворих із термінальною стадією хронічної ниркової недостатності, що проживають на Закарпатті, так і залишається невирішеною через бездіяльність Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) та Антимонопольного комітету України (АМК).

На сьогодні в області залишилося 18 пацієнтів, котрі потребують щоденних процедур перитонеального аналізу. Один пацієнт через ускладнення хвороби кілька тижнів тому помер. Кошти для медпрепаратів, які виробляє єдина в світі компанія зі Швейцарії «BAXSTER AG», є, однак Антимонопольний комітет постійно блокує тендерну процедуру закупівлі за скаргою одного з посередників-перекупників. У результаті необхідні ліки неможливо придбати й доставити на Закарпаття.

Уряд Угорщини протягом двох днів виділив для потреб важкохворих закарпатців 4 мільйони форинтів (близько 400 тисяч гривень) і закупив медпрепарати. У понеділок увечері гуманітарний вантаж буде доставлений на Закарпаття і переданий Закарпатській обласній клінічній лікарні.

Від завтра пацієнти з хронічною нирковою недостатністю на Закарпатті будуть забезпечені ліками приблизно на місяць.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах