26470
09:37 25.022017

Бібліотека Перечина допомагає пізнати Європу. ФОТО

Життя 3373

На базі Перечинської центральної районної бібліотеки діє Пункт європейської інформації.

фото1

Про його роботу «Карпатському об’єктиву» розповіла координатор Власта Магада.

– Пані Власто, як був створений Пункт?

– Перечинська центральна районна бібліотека стала переможцем конкурсу в проекті Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус +». Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки з усіх областей України, торік у них було створено Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ). Координатори з обраних бібліотек пройшли дводенне навчання в Головному тренінговому центрі для бібліотекарів УБА.

– Яка мета його діяльності?

– Популяризувати знання про Європейський Союз та європейський вибір України, давати інформаційно-просвітницькі послуги жителям нашого району.

Адже серед важливих передумов підтримки громадянами України євроінтеграції важливу роль відіграє їхня поінформованість про ЄС, його цінності, надання громадянам відкритого доступу до європейської інформації та інформації про євроінтеграцію України.

– Будь ласка, розкажіть детально, які послуги надає Пункт.

– Пункт надає відвідувачам та користувачам доступ через Інтернет до інформаційних ресурсів інституцій ЄС та інших європейських організацій, вебліографічних списків, які готує бібліотека, та матеріалів, наданих Українською бібліотечною асоціацією. Проводить презентації матеріалів з питань європейської інтеграції, надає допомогу користувачам в пошуку необхідної інформації про молодіжні, освітні та інші програми ЄС. Молодь Перечина має можливість взяти участь у інформаційних заходах, які проводяться у бібліотеці. А це просвітницькі заходи до Дня Європи в Україні, Європейського дня мов, Дня толерантності та ін. Надаються консультації працівниками бібліотеки щодо можливостей навчання в європейських університетах. Послуги Пункту є безкоштовними, наші двері відкриті для всіх зацікавлених.

– Що показав рік роботи?

– Проведені інформаційні кампанії бібліотеки показують, що діяльність Пункту європейської інформації сприяє популяризації європейських цінностей, переконливому впливу на мешканців Перечинщини щодо європейського вибору України і дозволяє кожному громадянину самостійно формувати власний, неупереджений погляд на світову політику, на успіхи та неуспіхи України на шляху євроінтеграції.

Тетяна Грицищук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах