26426
19:51 24.022017

Випускника УжНУ, а нині професора Дебреценського університету удостоїли званням Почесного доктора УжНУ

Життя 1929

Засідання Вченої ради 23 лютого почалося урочисто: почесним званням Doctor honoris causa було вдостоєно випускника УжНУ, відомого в багатьох країнах фізика Олександра Кокенєші.

vruch

Відрекомендував відомого науковця проректор Ігор Студеняк, розповівши про наукові здобутки знаного у світі вихідця з Ужгорода: «Олександр (Шандор) Кокенєші є професором кафедри експериментальної фізики Університету міста Дебрецена в Угорщині. Учений – співавтор 4 монографій, 19 патентів; автор 190 статей у міжнародних наукових рейтингових журналах; підготував понад 130 презентацій на міжнародних конференціях; керівник 11 захищених кандидатських дисертацій та понад 20 національних і міжнародних наукових проектів».

Відтак ректор УжНУ Володимир Смоланка вручив видатному фізикові відповідні регалії.

Велика заслуга О. Кокенєші полягає в налагодженні співпраці між Дебреценським та Ужгородським університетами. За час 15-літньої продуктивної діяльності українські й угорські колеги запровадили низку проектів, практикують обміни й стажування ініціативних науковців.

kokene1sh

«Дякую за визнання. Із великим задоволенням підтримаю всі пропозиції УжНУ. Давно співпрацюю з кафедрою прикладної фізики. Думаю, зв’язки продовжаться й надалі. Бажаю успіхів у роботі, науці, особистому житті!» – звернувся до присутніх Почесний доктор УжНУ Олександр Кокенєші. Пан Шандор також наголосив, що завжди пам’ятатиме про альма-матер й усіляко допомагатиме вишу.

Читайте також: Закарпаття пишається своїм Лувром

До слова, члени Вченої ради підтримали проект створення ГО «Міжнародна асоціація випускників ДВНЗ «УжНУ», презентований директором ННІ євроінтеграційних досліджень Іваном Артьомовим.

Члени зібрання проголосували й за конкурсні справи, внесення змін до положень про практику, підготовку до друку окремих видань, надання стипендій Кабміну представникам хімічного й фізичного факультетів.

Також ухвалили важливі рішення стосовно академічної доброчесності, яка є пріоритетом діяльності Ужгородського національного університету.

Наступне засідання заплановане на 23 березня 2017 року.

Ольга Брайлян

mediacenter

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах