26222
11:18 21.022017

Закарпатські депутати наполягатимуть на безоплатному навчанні дітей учасників АТО

Життя 1628

Депутати крайового парламенту наполягатимуть, аби уряд запровадив механізм оплати за навчання за рахунок коштів держбюджету для студентів вишів, які навчаються на контрактній формі і є учасниками АТО або дітьми учасників АТО.

a25studenti

На друге пленарне засіданні шостої сесії обласної ради, яке заплановане на 23 березня п.р., депутати Закарпатської обласної ради VІІ скликання розглянуть проект рішення про звернення до Кабінету Міністрів України щодо запровадження механізму оплати за навчання за рахунок коштів державного бюджету для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються на контрактній формі і є учасниками АТО або дітьми учасників антитерористичної операції, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатської облради.

У документі йдеться: «Постановою Кабінету Міністрів України 23.11.2016 №975 затверджено Порядок та умови надання державної цільової підтримки деяким категоріям громадян для здобуття професійно-технічної та вищої освіти.

Ці Порядок та умови встановлюють механізм надання державної цільової підтримки учасникам антитерористичної операції та їхнім дітям для здобуття вищої освіти, які навчаються у державних або комунальних вищих навчальних закладах (далі – ВНЗ) на період здобуття вищої освіти.

Така підтримка передбачає повну оплату навчання за рахунок коштів загального фонду державного або місцевих бюджетів у разі зарахування вступників на навчання за державним (регіональним) замовленням відповідно до цих Порядку та умов, а також умов та правил прийому на навчання до вищих навчальних закладів на відповідний рік.

Постановою визначено категорії громадян, які мають право на отримання такої підтримки. Зокрема, до таких категорій віднесено учасників бойових дій та їхніх дітей, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи тощо.

Однак велика категорія учасників антитерористичної операції на сході країни і їхні діти, які навчаються на контрактній формі навчання (за кошти фізичних та юридичних осіб) у вищих навчальних закладах, не мають змоги отримати підтримку з оплати за навчання. Враховуючи викладене вище, ми, депутати Закарпатської обласної ради, просимо Кабінет Міністрів України запровадити механізм оплати за навчання за рахунок коштів державного бюджету для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються на контрактній формі і є учасниками АТО або дітьми учасників антитерористичної операції», зазначено у зверненні.

Документ завчасно оприлюднено на сайті облради: http://zakarpat-rada.gov.ua/category/proekty-rishennya/

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді розшукали маленького хлопчика
16:55
На Мукачівщині обрали запобіжні заходи двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та боєприпаси
16:27
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» закликає перевіряти інформацію про застосування графіків відключення електроенергії
16:03
Відбувся чемпіонат Закарпаття з класичних шахів
15:45
Майже 19 тисяч компаній переїхали по Україні від початку повномасштабної війни
15:31
Віктор Микита у Будапешті зустрівся із представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади
15:11
Меморіальний парк села Чома ознайомлює школярів з життям древніх угорців
14:56
В Ужгороді поліція затримала зловмисника, який посеред вулиці пограбував чоловіка
14:38
У рідних стінах ужгородські «Карпати» досягли максимального результату
14:03
На Виноградівщині квітне величезна поляна диких орхідей
13:43
Всі новини