26036
16:11 19.022017

В Україні почали видавати міжнародне посвідчення водія

Життя 2961

Міжнародне посвідчення водія – це нова послуга сервісних центрів МВС. Воно видається без складання іспитів на підставі національного посвідчення водія, терміном на 3 роки. Вартість послуги становитиме – 34 грн 16 коп. Варто додати, що при цьому національне посвідчення не вилучається.

avto_1_1

Згідно міжнародних норм, документ схожий на невелику сіру книжечку, куди будуть вклеювати фото та яка міститиме інформацію про ваші українські права ще п’ятьма обов’язковими мовами – англійською, російською, іспанською, німецькою та французькою.

 «Ми видаємо документ на місці. Процедура займає до півгодини. З пластиковим посвідченням трохи швидше, тому що інформація наноситься в електронній формі. Книжечка друкується на принтері, у неї вклеюється фотографія, перевіряються документи, відбувається звірка транслітерації з закордонним паспортом», – зазначив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, повідомляє ТСН.

Таке водійське посвідчення в першу чергу важливе для тих, хто працює за кордоном або часто подорожує іншими країнами. Нагадаємо, що національним посвідченням водія можна було користуватися переважно на території європейських країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року. А от з отриманням міжнародного посвідчення водія українці зможуть керувати транспортними засобами на території тих країн, що приєдналися і до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року, до прикладу США, Китай, Японія.

Для оформлення міжнародного посвідчення необхідно пред’явити національне посвідчення водія, паспорт, ідентифікаційний код, фотографію і закордонний паспорт.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах