25726
14:46 15.022017

Із закарпатцями спілкувався перший заступник голови облради Йосип Борто

Життя 2045

Сьогодні, 15 лютого, жителів нашого краю приймав його перший заступник голови облради Йосип Борто.

_DSC1650

На прийом до Йосипа Йосиповича прийшли 15 осіб зі Свалявського, Виноградівського, Берегівського, Великоберезнянського, Ужгородського районів та м. Ужгорода. Більшість із них – інваліди, ветерани праці, пенсіонери, яких привели в обласний центр проблемами соціального характеру, зокрема щодо сприяння у виділенні матеріальної допомоги та ін.

До прикладу, інвалід ІІ групи з Ужгорода хворіє 30 років, інвалідка ІІІ групи, що також з Ужгорода, внаслідок вродженого вивиху тазобедренного состава, згідно з призначеннями лікарів, витрачає щодня на оздоровлення в ЦМКЛ 1000 грн. Інший інвалід І групи з обласного центру несе такі ж витрати на своє лікування. Житель с. Кінчеш Ужгородського району розповів свою сумну історію. Його дружину прооперували в онкодиспансері, самого ж направляють в інститут ім.Амосова для операції на серці, що коштує чималих грошей. На додачу надійшли високі тарифні рахунки.

– І живи як знаєш, – мовив заявник.

Пенсіонерка із смт. Середнє Ужгородського району розповіла свою історію. У неї – мінімальна пенсія, рахунки за тарифи «з’їли» всі гроші, а лікуватися і жити нема за що. Інваліда ІІІ групи з Мукачева в обласний центр привели такі ж проблеми. Зрештою, як і жінку із с.Стройне на Свалявщині, яка звернулася з проханням виділити матеріальну допомогу на оздоровлення дитині-інваліду, що потребує реабілітації після операції на серці. «У нашій сім’ї – троє інвалідів», – написала вона в заяві.

Йосип Борто по кожному зверненню дав відповідні доручення виконавчому апарату облради та відповідним службам виконавчої влади, ряд звернень вирішив невідкладно, інформує прес-служба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах