24542
13:33 30.012017

У Мукачеві підвели офіційні підсумки фестивалю «Червене вино – 2017»

Життя 3126

Відбулася прес-конференція за участі керівника туристично-інформаційного центру Максима Адаменка, який надав детальну інформацію щодо цьогорічних особливостей найвідомішого фестивалю Закарпаття.

16402299_1834139210141671_958952111_n

За словами організатора, через об’єктивні причини під час фестивалю виникли неочікувані форс-мажорні ситуації. “Погода дійсно влаштувала нам не зовсім приємні сюрпризи. В період проведення фестивалю “Червене вино” двічі обмежувався рух на трасі Київ-Чоп, тому багато туристів не могли потрапити на свято вина. Хоча ми готувалися до фестивалю три місяці, однак погодні умови внесли свої неприємні корективи. Тож, у наступному році для виноробів-учасників ми організуємо інші умови, які дозволять належно зберігати вина.

Взагалі, фестиваль “Червене вино” – це найскладніший захід в організаційному плані, який потребує неабияких ресурсів,” – розповів керівник турінфоцентру.

За словами Максима Адаменка, від голови оргкомітету надійшла пропозиція безоплатно для учасників продовжити фестиваль ще на два дні, аби компенсувати ті дні, коли люди не змогли дістатися до фестивального містечка через складні погодні умови. Також керівник туристично-інформаційного центру наголосив, що фестиваль “Червене вино” – це чи не єдиний самоокупний захід, для організації якого кошти з бюджету міста не використовуються. Навпаки, цьогоріч турінфоцентр вперше сплатив податки до місцевого бюджету.

“Кошти, які були зібрані від учасників фестивалю під час аукціону, витрачалися на організацію заходу. Найбільше ми витратили на концертно-розважальну програму, а також на технічне забезпечення, сцену, освітлення, комунальні витрати для парку, рекламу, охорону, заробітну плату організаторам, подарунки переможцям та учасникам фестивалю та на проведення винної конференції, яка відбувалася в рамках фестивалю і в якій прийняли участь винороби з Австрії та Угорщини,” – прокоментував Максим Адаменко. Щодо переможців, то за словами керівника турінфоцентру, їх визначала комісія з п’яти осіб, яку очолював Олександр Ковач – голова асоціації виноробів та виноградарів Закарпаття. “Для визначення переможців ми провели сліпу дегустацію. Тож, 32 з 40 виноробів, які приймали участь у фестивалі, надали для оцінки експертів взірці своїх вин. Найкращі вина обиралися в трьох номінаціях: “Найкраще червоне вино” (суха категорія вин), “Найкраще фестивальне вино” (десертні та солодкі) і номінація “Вибір мера”. Призерами фестивалю “Червене вино – 2017” стали Василь Паук з с.Пістрялово, за “Каберне совіньон”, Анталовський Василь, с.Бобовище, за “Кагор” та приз від міського голови отримав Орос Руслан з с.Дерцен, за “Кюве””, – резюмував Максим Адаменко.

Наприкінці прес-конференції керівник турінфоцентру розповів про найближчі заходи, які будуть організовуватися в Мукачеві. “Ми уже працюємо над концепцією свят, які відбуватимуться протягом 2017 року. Тож, 25-26 лютого, напередодні посту, в місті пройде фестиваль “Варишська палачінта – 2017”. До участі у даному заході будуть запрошені і мукачівські кондитери, оскільки ми хочемо спробувати запровадити тренд “Закарпатська шитиминя”, який в майбутньому може стати окремим фестивалем”, – підсумував Максим Адаменко.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах