24435
13:29 27.012017

У Берегові заборонили пересувні звіринці на території міста

Життя 3112

Виконавчий комітет Берегівської міської ради прийняв рішення «Про заборону на території м. Берегове розміщення зоопарків, які використовують у своїй діяльності тварин».

giFull.ashx

Таким чином, влада міста Берегово вирішила піти шляхом цивілізованих країн, в яких знущання над тваринами є злочином, що карається законом. І саме таким знущанням вважається, окрім іншого, й травматичне для звірів пересування та перебування в непристосованих звіринцях, а також дресирування диких тварин, яке завжди здійснюється в жорстокий спосіб (адже їхня покірність виховується побоями, електрошком, голодом та іншими тортурами).

В Україні перехід до гуманного ставлення до тварин просувається так само повільно, як і всі інші реформи. Тим не менш, в квітні 2015 року була прийнята постанова Верховної Ради, якою було законодавчо заборонене “створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, які не мають природної морської води”. Та, як водиться, до нового нормативного акту в країні віднеслися в режимі повного ігнору, відтак, захисники тварин регулярно констатують випадки різноманітного нелюдського ставлення до тварин. Зокрема, Україною продовжують пересуватися звіринці (справжні «зоомори на колесах»), де час по часу фіксується масова загибель тварин від голоду та хвороб.

В Україні не припиняється шахрайська експлуатація дельфінів у геть неприродних умовах (дельфінарії функціонують, приміром, навіть у сусідській Львівщині) та інших тварин. Спостерігається також зростання кількості браконьєрства з ціллю виготовлення чучел для продажу на внутрішньому та зовнішньому ринках, а також ловля живих звірів та птахів, з метою їхньої подальшої експлуатації в якості об’єктів фотографування, утримання в міні-зоопарках тощо.

В таких умовах рішення Берегівського виконкому здається особливо прогресивним. Воно стало можливим після неодноразових звернень до місцевої влади з боку місцевих громадських організацій, зокрема ГО «Чистий Берег» та ГО «БерегМайдан». Залишається сподіватись, що дане рішення буде не лише декларативно прийняте, а й реалізоване на практиці. Ініціатори звернень сподіваються також, що міська влада Берегова буде послідовна і в найближчому майбутньому прийме відповідне рішення й щодо пересувних цирків, які експлуатують в своїй діяльності тварин, пише Beregovo.Today.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах