20320
15:20 26.112016

Увечері на балконі Закарпатської ОДА засвітять лампадки

Життя 2570

Сьогодні 26 листопада закарпатці вшановують пам’ять жертв голодоморів. В Ужгороді національний пам’ятний день розпочався велелюдною скорботною ходою в центрі міста.

dsc_0103

Участь у ході взяли керівники краю, очільник міста, а також представники громадських, політичних та молодіжних організацій області, мешканці міста. Сотні людей зі свічками та колосками пшениці в руках пройшли колоною від площі Поштової набережною Незалежності до місця спорудження пам’ятника «Жертвам голодоморів в Україні».

На площі перед будівлею медичного факультету УжНУ, де буде встановлено монумент, відбувся мітинг пам’яті. «Закарпаття найменше постраждало від голодоморів. Сюди сталінський режим добрався пізніше. Але старші закарпатці пам’ятають важкі часи 1946-1947 років, коли у селян забирали залишки зерна, щоб подарувати його так званим братнім режимам соціалістичного табору. Наш обов’язок – не забувати про все, що сталося на український землі, – наголосив під час виступу голова Закарпатської ОДА .

dsc_0033

Присутні вшанували пам’ять невинно вбитих людей хвилиною мовчання. Священнослужителі різних конфесій відслужили молебень та освятили місце, де буде встановлено монумент пам’яті жертв голодоморів. Усі присутні об’єдналися у спільній соборній молитві та поставили запалені лампадки та колоски пшениці до пам’ятного каменю.

Надвечір закарпатці долучаться до всеукраїнської хвилини мовчання на площі Театральній в Ужгороді. Увечері, з настанням темряви, в рамках загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті», на балконі Закарпатської ОДА засвітять лампадки.

dsc_0015 dsc_0042 dsc_0074 dsc_0136

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах