18402
18:37 27.102016

Елітний факультет УжНУ урочисто відзначив своє 50-річчя

Життя 2335

У четвер, 27 жовтня, свій півстолітній ювілей відзначив факультет іноземної філології Ужгородського національного університету.

img_7440

Привітати колектив викладачів та студентів прийшли керуюючий справами апарату Закарпатської облради Юрій Гузинець, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова, професори та кандидати наук з провідних вишів України.

Господар свята – декан факультету іноземної філології, доцент, кандидат філологічних наук Михайло Рошко, який є і відомим письменником, неодноразовим лауреатом літературних премій, щиро привітав усіх присутніх з ювілейною датою. Він зазначив, що факультет створений у 1966 році на базі відділення іноземних мов філологічного факультету. Нині у структурі факультету діє п’ять кафедр (англійської філології, німецької філології, французької мови та зарубіжної літератури, класичної та румунської філології, іноземних мов). Після навчання випускники отримують кваліфікацію двох іноземних мов та світової літератури.

А ректор УжНУ Володимир Смоланка зазначив, що завдяки ентузіазму декана – Михайлу Рошку, який є відомим майстром слова, кафедри факультету оснащені сучасною матеріально-технічною базою, налагоджена активна співпраця між вітчизняними та закордонними вишами. Він також підкреслив, що факультет іноземної філології був, є і залишатиметься надалі одним із елітних у виші. Саме він випускає фахових викладачів, перекладачів, а деякі досягають неабияких професійних висот.

Керуючий справами облради Юрій Гузинець, вітаючи всіх присутніх, зачитав вітальну адресу від імені голови облради Михайла Рівіса. В ній, зокрема, йдеться: «З великою приємністю від імені депутатського корпусу Закарпатської обласної ради  у цей ювілейний день  висловлюю повагу  та вдячність всьому колективу викладачів і студентів закладу, історичний шлях становлення якого уквітчаний доброю славою, значними успіхами, досягненнями випускників, які своєю трудовою діяльністю високо піднесли честь  рідної альма-матер. За  роки існування змінювалися його керівники, але залишився незмінним дух, прагнення досягти нових висот у справі підготовки інтелігентних, кваліфікованих спеціалістів, покликаних до відповідальної місії нести світло гуманізму, науки і знань, підносячи освітній і культурний рівень суспільства.

Сьогодні факультет іноземної філології – це висококласні викладачі і науковці з власним баченням сучасної моделі освіти, великим бажанням і можливостями навчати і направляти молодь. Тож, щиро бажаю всім викладачам, співробітникам та студентам міцного здоров’я та успіхів, вірності обраній справі та наполегливості у досягненні мети – навчанням і працею примножувати здобутки факультету. Хай підґрунтям щасливого  життя та плідної професійної діяльності кожного буде серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й чисті помисли», йдеться у вітальній адресі голови облради.

Потім Юрій Іванович виконав приємну місію – вручив відзнаки облради. Так, за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у галузі національної освіти, досягнуті успіхи у науковй та педагогічній діяльності і з нагоди святкування 50-ти річчя створення факультету іноземною філології грамотою облради нагороджено Урсулу Голик – кандидата філологічних наук, доцента кафедри англійської філології та Анжеліку Кікало – кандидата філологічних наук, доцента кафедри французської мови та зарубіжної літератури.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах