17381
19:30 11.102016

В Ужгородi відбувся відбірковий тур XV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона рута"

Життя 2193

В Ужгородi 8 жовтня в облмуздрамтеатрі ім.Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв відбувся обласний відбірковий тур XV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута” – 2017 .

1475482853_pa020260

На сьогодні “Червона рута” – найбільший, найпрестижніший і найавторитетніший в Україні та водночас єдиний у світі україномовний фестиваль сучасної молодіжної музики, який став національним надбанням. В обласних відбіркових конкурсах беруть участь представники більшості районних центрів, а в заключному етапі фестивалю – фіналі, обов’язково виступають музиканти з усіх регіонів та областей України.

У цьому році для участі у Закарпатскому областному вiдбiрковому конкурсi були представлені молоді виконавці з Ужгорода, Виноградова, Іршавського, Ужгородського, Хустського та інших районів Закарпаття.Спільно з дирекцією фестивалю, підготовкою та проведенням відбіркового конкурсу займались фахівці управління культури Закарпатської облдержадміністрації та Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури.

Прослухавши членами журі на чолі з виконавчим директором фестивалю Мирославом Мельником для участі у заключному етапі-фіналі конкурсу конкурсантів (солістів і гуртів) з усієї області, журі обрало переможців, котрі й представлятимуть наш регіон на всеукраїнському рівні у фіналі “Червоної рути”, що відбудеться в одному з великих міст України вже наступного року.

Отож, однією з переможців в жанрі “популярна музика” стала представниця міста Виноградів, студентка Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника Вікторія Колосова, яка виконала кілька пісенних композицій.

Суворе журі прослухали Вікторію і поговорили з нею на тему сучасної української музики, а голова журі Мирослав Мельник підкреслив, що уявити Закарпатті повинні не тільки голоси, але і особистості, які усвідомлено стали на творчий шлях, і можуть гідно представити українську пісню нашій країні і зарубіжжю .Вікторія вже відома глядачеві, як учасниця відомого українського телешоу Х-Фактор і зараз є частим гостем районних, міських та обласних заходів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини