17116
18:19 9.102016

Кабмін анонсував зміни правил перетину кордону

Життя 1477

Найближчим часом під час перетину державного кордону України не потрібно буде виходити з транспортного засобу для оформлення документів.

granica_11

Відповідні зміни анонсував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду. Він зазначив, що організація проходження митного контролю має бути змінена.

«Бігаєш з цим паспортом, як скажений, від віконця до віконця: тут сидить митник, там сидить прикордонник, і ходиш кланяєшся від одного до іншого. Вікно так низько, що маєш вклонитися та принизитися», – обурився Прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман доручив Державній фіскальної службі та Державній прикордонній службі ліквідувати таку ситуацію до кінця 2016 року.

«Прийшов прикордонник, узяв паспорт у людини, пішов виконав свою роботу. Митник підійшов до автомобіля, подивився, якщо потрібно, і поїхали далі. Цей подвійний контроль нікому не потрібен, давайте цю «радянщину» забирати з системи обслуговування людей», – додав Гройсман.

Вказівки Прем’єр-міністра стосувалися також облаштування пунктів перетину кордону: «Ми бачимо статистику, у нас є черги, в яких стоять живі люди. На митниці в будь-якій країні черги – це звичайна справа. Але там є людські умови. Вибачте, туалет, чистота, медпункт. У нас – чистий бардак. Ні в туалет сходити, ні умов жодних, щоб нормально почекати».

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах