11276
19:41 30.072016

Закарпатців знайомили з проблемою торгівлі людьми

Життя 3172

IMG_154529 липня в Ужгороді на залізничному вокзалі та автостанції відбулася вулична акція з розповсюдження інформації про безпечну міграцію та захист осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Під час акції популяризували Національну «гарячу лінію» консультування мігрантів та протидії торгівлі людьми – 527. Учасники акції також надавали інформацію про допомогу, гарантовану законодавством України для осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Подібні заходи впродовж дня проходили майже у всіх районах Закарпатської області.

Далі, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми. Серед виступаючих були Михайло Густей оперуповноважений відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми кримінальної поліції ГУ Національної поліції в Закарпатській області, Інна Сабадош голова Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» та Василь Савчин головний спеціаліст департаменту праці та трудових відносин департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА.

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції починаючи з 1991 року постраждали понад 160 тис. українців.

Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками. Торговці людьми можуть вводити в оману, використовуючи фірми з посередництва в працевлаштуванні за кордоном, туристичні, шлюбні та модельні агенції, служби знайомств.

«Важливо не боятися, а вчасно звернутися по допомогу, – наголошує Інна Сабадош, – адже держава має відповідні органи та структури створені спеціально з цією метою. Потерпілий зможе отримати безкоштовне лікування, матеріальну допомогу, отримати кваліфіковану психологічну

допомогу. Якщо це іноземець, то він може розраховувати на допомогу в поверненні до рідної країни».

Михайло Густей розповів, що найчастіше продають в рабство жінок, так зване «сексуальне рабство». Чоловіки опиняються в такій ситуації набагато рідше та це здебільшого «трудове рабство». Покарання, передбачене законом для злочинців, що займаються торгівлею людьми від 10 до 15 років. Українці найчастіше потрапляють в рабство до таких країн як Німеччина, Іспанія, Польща, Туреччина, ОАЕ.

Якщо ви плануєте працевлаштовуватись за кордон, завжди ретельно перевіряйте фірму чи працедавця до якого їдете і ні в якому випадку не віддавайте нікому свої документи!

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини